İcra Dosyalarından Kimse Nefes Alamıyor

İcra Dosyalarından Kimse Nefes Alamıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Haziran 2021 09:49
İcra Dosyalarından Kimse Nefes Alamıyor

MEMLEKET Partisi Isparta İl Başkanı Murat Yaltırak, yönetilemeyen ekonomi ve işsizlik nedeniyle geçinemeyen vatandaşın borcunun 10 yılda 2 Trilyon TL’ye dayandığını söyledi.

Yaltırak, yaptığı yazılı açıklamada "Bıktık artık kayıkçı kavganızdan.‘O yedi, bu yedi’ Adalet eninde sonunda geri gelecek, yapanların yanına kâr kalmayacak, elbet hesap günü gelecek. Halkımız çözüm beklemektedir. Türkiye’de borçsuz vatandaş kalmamıştır. Vatandaşın ve çocuklarımızın geleceği ipotek altındadır.

Yönetilemeyen ekonomi ve işsizlik nedeniyle geçinemeyen vatandaşın borcu 10 yılda 2 Trilyon TL’ye dayanmıştır. İcra dosyalarından kimse nefes alamıyor. İflaslar ve hacizler boşanmaları ve intiharları tetikliyor. 2021 yılının ilk 6 ayında iflas dairelerine 2 milyon 974 bin yeni dosya geldi. 2002 yılında 8 milyon olan dosya sayısı 2021 yılına gelindiğinde 22 milyona yükseldi. 128 milyar doların ne olduğunu açıklayamayan Merkez Bankası'nın altın ve döviz borcu 52 milyar 249 milyon dolara ulaştı.

Bunun yanında üretim düştü, enerji ve petrole gelen zamlarla birlikte maliyetler yükseldi. Üreticiler zarar etmeye başladılar. Üreteni ve tüketeni çaresiz duruma düşüren bu tek adam düzeni bir an önce sona ermelidir. Devamı çok daha vahim sonuçlar doğuracaktır. İç ve dış borçların sürekli artacağının bilincinde olan halkımız ilk seçimlerde köklü bir siyasi değişim beklemekteler. Bunu her ortamda dile getirmekteler.

Özellikle ilk defa oy kullanacak olan 4,5 milyon gencimiz ülkenin umudu haline gelmiş durumdadır. İnanıyoruz ki bu makus talihi değiştirecekler ve yeni bir yol haritası, yeni bir siyasi kadroyu iş başına getireceklerine inancımız tamdır" dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.