İcra Müdürleri Kararname Bekliyor!

İcra Müdürü ve İcra müdür Yardımcılarının yaz dönemi kararnameleri bu yıl da gecikti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Haziran 2014 15:14
İcra Müdürleri Kararname Bekliyor!

Adalet Bakanlığı'nın uhdesinde görev yapmakta olan çok sayıda çalışan İcra Müdürü ve Müdür Yardımcısı bulunmaktadır. İcra Müdürü ve İcra müdür Yardımcılarının atamaları ve diğer işlemleri Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılmaktadır.

Her yıl, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından, şartları tutan icra müdürü ve icra müdür yardımcılarının ülkenin muhtelif yerlerine atamaları yapılmaktadır. Bu atamanın yapılabilmesine ilişkin esaslar, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir.
Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 22/04/2014 tarihinde İcra müdür ve müdür yardımcısı atamaları konulu duyuru yayımlanmış ve bu duyuru da; icra müdürü ve icra müdür yardımcısı ünvanında görev yapmakta olan personelin atanmalarına ilişkin esasların neler olduğu belirtilmiştir.

Gerek 2012 yılında, gerekse 2013 yılında veya 2014 yılında, Adalet Bakanlığı tarafından İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcılarının atamalarına ilişkin takvimde netlik sağlanamamış ve icra müdürü ve icra müdür yardımcılarının kararnameleri okulların kapanmasına ve ramazan ayının gelmesine kadar bekletilmiştir. Memur olan herkesin malumu olacağı üzere; çalışılan bir yerden başka bir yere atama yapılması, ataması yapılan kişinin aynı zamanda atandığı yerde ikamet edeceği evi araştırması ve ev eşyalarını taşıması aynı zamanda çocuğu olan kişilerin çocuklarının okullarının nakilleri ile de uğraşmasını beraberinde getirmektedir.

Memurlar.Net'de 3 Temmuz 2012 tarinde yayımlanan ve İcra müdür ve müdür yardımcılarının yaz kararnamesi gecikti konulu haberden ve 2 Temmuz 2013 tarihinde yayımlanan İcra müdür yaz kararnamesi gecikti konulu haberlerden de anlaşılacağı üzere; Adalet Bakanlığı, İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcılarının kararnameleri konusunda hassasiyet göstermemektedir.

Herhangi bir kurumun, her yaptığı işin planlı olması, personel atamasında ve personel alımında gerekli özeni göstermesi ve tüm işlerini belirlediği takvim dahilinde seyrettirmesi, o kurum çalışanlarının çalışmış oldukları kuruma karşı göstermiş oldukları itibar ile doğru orantılıdır. Bu bağlamda; Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün, gerek adliyelerde görev yapmakta olan zabıt katipleri, mübaşirler ve yazı işleri müdürleri, gerekse atamaları doğrudan Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılmakta olan İcra Müdürü ve İcra Müdür Yardımcılarının atama takvimlerine ilişkin duyuruyu bir yıl öncesinden veya altı ay öncesinden yapması, geleceğine ilişkin plan yapmakta olan personelin geleceğini belirlemesi açısından elzem öneme haizdir.

Ülke genelinde her yıl emniyet teşkilatında görev yapmakta olan binlerce polisin, eğitim teşkilatında görev yapmakta olan binlerce öğretmenin, askeri teşkilatta görev yapmakta olan binlerce personelin atama takvimi aksatılmaksızın yürütülürken, yargı mensubu olan hakim ve cumhuriyet savcılarının atamalarının sonuçları açıklanmış iken, adalet teşkilatı içerisindeki personel sayısı gözetildiğinde sayı olarak en az yer tutan İcra Müdür ve yardımcılarının tayin kararnamesinin akıbeti halen belli değildir, bu husus İcra Müdür ve yardımcılarının çalışma barışını bozmaktadır.
Yukarıda detayları ile izah ettiğimiz üzere; İcra müdürü ve icra müdür yardımcıları, yaz kararnamesinin biran önce ilan edilmesini, kısa sürede ilan edilmeyecek ise, ne zaman ilan edileceğine ilişkin Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün açıklama yapmasını beklemektedirler.
Konunun önemi ilgililer tarafından dikkate alınıp gerekli duyurunun yapılması dileğiyle.

memurlar.net

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum