“İddialar Doğru Değil, İftiralarla İlgili Suç Duyurusunda Bulunacağım”

Emre Mahallesi mevcut muhtarı Gürcan Suvay’ın, seçim günü bir seçmenin yerine oy kullandığı iddia edilmişti.

Yayınlanma:
“İddialar Doğru Değil,  İftiralarla İlgili Suç Duyurusunda Bulunacağım”

Emre Mahallesi mevcut muhtarı Gürcan Suvay’ın, seçim günü bir seçmenin yerine oy kullandığı iddia edilmişti.

Suvay, yaptığı açıklamada kendisiyle ilgili yapılan haberlere tepki göstererek yapılan algıya sitem etti. Konuyla alakalı savcılığa gideceğini söyleyen Suvay, “31 Mart 2024 Yerel Seçimleri Esnasında hem benim hem sandık kurulunun dalgınlığı sonucu başkasının adına kullanmış olduğum oyun imza aşamasına geldiğinde ve bu şahsın benim olmadığımı kendim fark edip sandık kurulundaki görevlilere uyarı yaparak tutanak tutulmasını bizzat kendim belirtmişimdir.

Sandık kurulu tarafından benim olmadığım zamanda tutulan tutanağın da yanlışlığından dolayı sanki başkasının kimliğiyle kasıtlı oy kullanmışım gibi bilerek algı yaratılarak bu şekilde hem basına hem de sosyal medya mercilerinde seçimi kaybeden muhtar adayının ve çevresinin bu şekil davranışından dolayı büyük şaşkınlık içindeyim.

Konu zaten birkaç gün içinde netlik kazanacak bu yapılan algının ve linç kampanyasının doğru olmadığı ortaya çıkacaktır ve bununla alakalı çıkan haber altına bunu fırsat bilerek itibarsızlaştırma ve iftira boyutundaki yorumlarla alakalıda savcılığa suç duyurusunda bulunacağım. En çok üzüldüğüm konu muhtarlık seçimini 600 oyun üzerinde fark ile kaybeden muhtar adayının bu şekilde farklı yollarla beni itibarsızlaştırmaya çalışmasıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.