IESOB, TSE İle Protokol İmzaladı

Türk Standartları Enstitüsü’nce Akdeniz Kalite Günleri Eğitimleri başladı. Antalya’da başlayan Eğitimler çerçevesinde bazı kurumlarla işbirliği protokolleri imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2012 14:11
IESOB, TSE İle Protokol İmzaladı

TSE Antalya İl Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen ve sanayi kuruluşlarına kalite standartları eğitiminin verileceği "Akdeniz Kalite Günleri", Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Törene; TSE Başkanı Hulusi Şentürk, TSE Antalya Koordinatörü Hüseyin Özdamar ev sahipliği yaptı. Törene oda üyelerinin TSE hizmetlerinden daha ucuza yararlanması için işbirliği protokolü imzalamak üzere IESOB Başkan Vekili Ahmet TURAL, TSE İl Temsilcisi Sevim Sezen katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan TSE Başkanı Şentürk, sanayicilerin ve ticaretle ilgilenenlerin kadrolarında kaliteyle ilgili bilgilere sahip personel sayısının yetersiz olduğunu belirterek, bu durumun kalite yönetim sistemlerinin yavaş yürümesine sebep olduğunu söyledi. Şentürk, "Buradaki amacımız, sanayi ve ticaret erbabı arkadaşları kalite ve standartlar konusunda bilgilendirmek ve nitelikli personellerin yetiştirilmesini sağlamaktır. Türkiye'de kalite sistemlerinin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biri yetişmiş iş gücünün olmamasıdır" dedi.

IESOB Başkan Vekili Ahmet TURAL, belge töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“TSE ve Birliğimiz ile düzenlenen bu protokol ile esnaf ve sanatkârımızın kalite belgesi sahibi olmalarının önü açılmıştır. Bu durum daha kaliteli mal ve hizmet üretiminin yanı sıra tüketici memnuniyetini de beraberinde getirecektir. Bu anlamda, temsil etmekte bulunduğum tüm esnaf ve sanatkârlar ile teşkilatımız adına TSE Yöneticilerine teşekkür ediyorum. ”

Toplantı sonunda TSE ile Antalya, Isparta ve Burdur'daki belediyeler, ticaret, sanayi odaları ve esnaf odaları birlikleri arasında işbirliği protokolü imzaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum