İfade Veriyorlar

İfade Veriyorlar

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2015 12:31
İfade Veriyorlar

Isparta merkezli altı kentte düzenlenen operasyonda, resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira suçlamasıyla gözaltına alınan 3'ü eski Polis 10 emniyet görevlisi savcılıkta ifadeleri alınmak üzere adliyeye çıkarıldı. Şüpheliler savcılıkta ifade vermeye başladı.

Şüphelilerin avukatlarından Hıdır Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, 17-25 Aralık operasyonları kapsamında Türkiye genelinde başlatılan emniyete yönelik operasyonların Isparta ayağının gerçekleştiğini belirterek, "Daha önce aynı dosya kapsamında savcının daveti üzerine bu kişiler ifade vermişti. Ancak, savcılık yeniden gözaltı kararı verdi. Dosya üzerinde somut bir delil bulunmuyor. Şüphelilerin söz konusu suçu işlediğine yönelik bir somut delil yok ancak gözaltı kararı çıktı. Şu anda savcılıkta ifade veriyorlar. Umudumuz serbest kalmaları yönünde. Kendilerine isnat edilen suçlar basit suçlar kapsamında olup gözaltı alma kararı gerektirmeyen suçlardır. Üç aydan 1 yıla kadar Ceza verilmesini gerektiren suçlardır. Savcının takdiridir" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Isparta merkezli yapılan operasyonda resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira suçlamasıyla Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya'da 3'ü eski Polis10 emniyet personeli gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum