IGİAD Dokumacılığı Yeniden Canlandıracak

Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD)’nin, 'Sivil Toplum Kuruluşları Avrupa Birliği Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat Hibe Projesi' kapsamında hazırladığı ‘Avusturya ve Türkiye Arasındaki Kültür ve Sanat Uyumluluğu’ adlı proje kabul edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2012 16:20
IGİAD Dokumacılığı Yeniden Canlandıracak

IGİAD proje ile Isparta ekonomisinin gelişmesinde öncülük yapan dokumacılık sektörüne farklı bir bakış açısıyla yeniden ivme kazandırmayı, bu ve sileyle kültür ve sanat alanında uluslararası diyalogun artırılmasını sağlamayı amaçlıyor. Proje ile bayanlara yeni bir istihdam kapısının açılmasının yanı sıra dokumacılık alanında yenilikler yaparak sektör yeniden canlandırılmaya çalışılacak.

İki ortaklı çalışacak olan dernek, Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi El Sanatları Bölümü ve yabancı ortağı Avusturya’dan IDEA Society’den seçilecek sanat uzmanları tarafından yapılacak çalışmalar sonucunda bir motif bankası oluşturarak Isparta’da seçilecek bayanlara eğitim verilecek. Eğitim sonrası belirlenecek merkezlerde dokumacılık alanında üretime başlanacak.

Atölye çalışmaları sonucunda elde edilen ürünleri Isparta’da düzenlenecek festivalde sergilemeyi düşündüklerini belirten IGİAD Başkanı Adem Demiralay, “Festival düzenleyerek gerek bölge halkının gerekse projede yurtdışı ortağımız olan Avusturya’dan ziyaretçilerin katılımını sağlamayı amaçlıyoruz.” dedi.

Ayrıca Ankara’da açılacak el sanatları fuarlarında da ürünleri sergileyeceklerini söyleyen Adem Demiralay, “Ortağımız IDEA Society tarafından Avusturya’da ürünlerin tanıtımının yapılacağı bir fotoğraf sergisi de açılacak.

Düzenlenecek etkinliklerle ürünlerin hem yurt içi hem de yurt dışında tanıtımının yapılması bölgemizin ulusal ve uluslararası alanda tanıtımına katkıda bulunacak.“ dedi.

Projenin toplam bütçesinin 149 bin euro olduğunu aktaran Demiralay, Bu miktarın yüzde 80’ine tekabül eden 119 bin eurosu hibe olarak Avrupa Birliği tarafından, Merkezi Finans ve İhale Birimi'nin karşılayacağını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.