IGİAD’dan Eğitim Toplantısı

Isparta Genç İşadamları Derneği (IGİAD) olarak 2013 yılı BAKA Teknik Destek Programı kapsamında kabul edilen "Aile Şirketlerinde Sürdürülebilirlik, Yönetim ve Kurumsallaşma Eğitimi" Barida Otel'de gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
IGİAD’dan Eğitim Toplantısı

Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı tarafından verilen eğitimin ilk oturumunda "Aile Şirketlerinde Yönetim İlkeleri ve Kurumsallaşma" konuları ele alındı.

Açılış konuşması yapan IGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adem Demiralay, şehrimizde aile şirketlerinin çok fazla olduğunu bunların daha verimli, karlı ve ekonomiye katkısının daha fazla olabilmesi için bu eğitim programını düşündüklerini söyledi. Dört hafta sürecek olan bu eğitimin mutlaka faydasının olacağını söyleyen Demiralay, eğitim programının gerçekleştirilmesindeki desteklerinden dolayı BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin'e teşekkür etti.

Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, Türkiye'de Aile Şirketlerinin oranının %70 civarında olduğunu, ikinci kuşağa geçme oranının %35'e, üçüncü kuşağa geçme oranının %15'e düştüğünü ifade ederek, aile şirketlerinin ömrünün az olduğunu vurguladı. Aynı zamanda Türkiye'de şirket yönetiminde bulunan aile fertlerinin sayısının yaklaşık %50'si 1-3 kişi olduğunu belirtti.

"İyi bir girişimci olabilirsiniz, fakat iyi bir yönetici olamazsanız işinizde eşik atlayamazsınız" diyen Çarıkçı, aile şirketlerinin büyümesinde en önemli faktörün yönetim ekibinin becerilerini geliştirmesi olduğunu vurguladı.
Çarıkçı, Aile şirketlerinin en büyük korkusunun sistemli çalışmadıklarından dolayı uzun vadede şirketlerinin devamlılığını sağlamak olduğunun altını çizdi.

Çarıkçı, aile şirketlerinin yönetiminde bir aile anayasası oluşturulması ve yönetimde bulunan kişilerin arasında görev dağılımında bulunulmasının sorunların çözümüne katkıda bulunacağını ifade etti.

Çarıkçı, Isparta'nın en büyük sorununun ortak iş yapma kültürünün olmayışı olduğunu vurguladı. Daha sonra eğitime katılan üyeler kendilerini tanıtarak firmaları hakkında bilgi verdiler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.