IGSİAD “Biz Bize Isparta'da Siyaset” Toplantısının Konuğu İsa Yalçın Oldu

IGSİAD “Biz Bize Isparta'da Siyaset” Toplantısının Konuğu İsa Yalçın Oldu

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2017 14:17
IGSİAD “Biz Bize Isparta'da Siyaset” Toplantısının Konuğu İsa Yalçın Oldu

Isparta Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği'nin 'Biz Bize' Programlarının konuğu MHP İl Başkanı İsa YALÇIN, konusu ise '16 Nisan Halk Oylaması ve Isparta' oldu. IGSİAD üyelerinin ilgi gösterdiği Biz Bize Sohbetinde MHP İl Başkanı İsa Yalçın, partisinin Anayasa Değişikliği sürecine hangi gerekçelerle 'evet' desteği verdiğini anlattı. IGİSAD Üyelerinin sorularını yanıtlayan MHP İl Başkanı YALÇIN, Anayasa değişikliği ile Cumhurbaşkanının daha fazla yetkilendirildiğine ilişkin iddiaları yalanladı. Yalçın, "yetki vermiyoruz, sorumluluk veriyoruz" dedi.  

                IGSİAD Başkanı Hasan BÜYÜKÇAM, Biz Bize Programı'nın konuğu olduğu için MHP İl Başkanı İsa Yalçın'a teşekkür etti. 16 Nisan Halk Oylaması sürecinde AK Parti İl Başkanı Osman ZABUN ile CHP İl Başkanı Eyüp ERSOY'u da konuk ettiklerini hatırlatan BÜYÜKÇAM, "bugün de MHP İl Başkanımız Sayın İsa YALÇIN'ı konuk ediyoruz. Amacımız referandum sürecinde yapılmak istenen Anayasa değişiklikleri ile ilgili her partinin görüş ve düşüncesini dinlemek. Katılımları için il başkanlarımıza teşekkür ederiz" dedi.

                MHP İl Başkanı İsa YALÇIN’ da  IGSİAD'ın davetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye'yi 16 Nisan halk oylaması sürecine götüren gelişmeleri anlattı. Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir felaketi atlattığını anlatan YALÇIN, bunda MHP Genel Başkanı Dr. Devlet BAHÇELİ'nin aldığı inisayatifin çok önemli olduğunun altını çizdi.

YALÇIN, şöyle konuştu:

                "15 Temmuz günü asker kılığına girmiş teröristler başarılı olsaydı bu sadece AK Parti ve bugünkü yöneticilerin sonu anlamına gelmezdi. Eğer 15 Temmuz başarılı olsaydı hepimizin sonu olurdu. Böyle bir şey demokratik bir ülkede asla kabul edilemez. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bey o gün öyle bir inisiyatif almıştır ki, bunu bir gün tarih yazacaktır. Devlet beyin aldığı inisiyatif ve rol, Türkiye'nin bekası açısından çok önemlidir. Daha sonraki süreçte öngörüsüne hayran olduğumuz Genel Başkanımız Dr. Devlet BAHÇELİ, Anayasa değişikliğini gündeme getirmiştir. Ancak tek şartı vardı. İlk 4 maddeye dokunulmayacak, teklif dahi edilemeyecek. Hükümet tarafı kabul etti ve çalışmalar başladı. CHP ilk günden karşı çıktı. Bu ülkede Anayasa'nın ilk 4 maddesinin tartışıldığı günleri de gördük. Abant Anayasa metninin konuşulduğu günleri hatırlayın. O günkü Türkiye'den bugünkü Türkiye'ye gelindi. Bunda Sayın Genel Başkanımızın rolü inkar edilemez bir gerçektik. Devlet bey, 'ilk 4 maddeye dokunulamaz' dedi. 'Devletimizin üniter yapısı aynen kalacak, korunacak' dedi. Öyle de oldu. Değişikliği istenen 18 maddeye bakın. Nerede üniter yapıyla ilgili bir değişiklik metni. Sayın Genel Başkanımız her zaman kritik zamanlarda inisiyatif almıştır. Türkiye ne zaman krize girse, orada çözüm olmuştur. Hatırlayın, 2007 seçimlerinden sonra MHP, TBMM'ye girmesi idi, Abdullah Gül cumhurbaşkanı seçilebilir miydi? 1980'de cumhurbaşkanlığı seçimi 117 turda sonuçlanamayınca darbe sebebi oldu. Bugün Anayasa değişikliğine ilişkin yapılan eleştirilerde daha fazla yetki verildiği konuşuluyor. Cumhurbaşkanının mevcut Anayasa'da zaten yetkileri var. Yetki vermiyoruz, sorumluluk veriyoruz. Yargılanamayan cumhurbaşkanını yargılanabilir duruma getiriyoruz."

 

Toplantı sonunda ise IGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan BÜYÜKÇAM, MHP Isparta İl Başkanı İsa YALÇIN’a teşekkür ederek bir de plaket takdim etti. 


hasan-buyukcam-isa-yalcin.20170401141526.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum