IGSİAD'dan Ankara Raporu

IGSİAD'dan Ankara Raporu

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2016 15:46
IGSİAD'dan Ankara Raporu

IGSİAD 8. Isparta İş Dünyası Platformu toplantısı 20 Ocak tarihinde Ankara'da işadamı Vedat Yakupoğlu'nun evsahipliğinde gerçekleştirilmişti.

IGSİAD o toplantının detaylarını ve Ankara temaslarını bir rapor halinde kamuoyu ile paylaştı.

İŞTE O RAPOR
IGSİAD 8. Isparta İş Dünyası Platformu toplantımız 20 OCAK 2016 Tarihinde Ankara'da hemşerimiz Vedat YAKUPOĞLU’nun ev sahipliğinde YAKUPOĞLU Deri Sanayi A.Ş.tesislerinde gerçekleşti.

Toplantı öncesinde IGSİAD Heyeti ODTÜ Teknokentini ziyaret etti
Isparta Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Erkan POLAT ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tufan UYSAL’ında katıldığı İnceleme gezimiz Vizyon transferi ve ufuk turu açısından çok önemliydi.



Heyetimiz, ODTÜ Teknokentin önde gelen akademisyenleri tarafından karşılanarak; ODTÜ Teknokent te yapılan çalışmalar ve Girişimcilik konularında sunumlar eşliğinde bilgiler aktarıldı ve yapılabilecek işbirlikleri üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

Sunum yapan değerli akademisyenlerimiz; 
* Prof. Dr. Nazlı WASTİ PAMUKSUZ –İşletme Bölümü / ODTÜ Konfüçyus Merkezi Müdürü 
* Doç. Dr. Adil ORAN – ODTÜ Girişimcilik Araştırma Merkezi Direktörü 
* Özgür KARAYALÇIN - ODTÜ Teknokent Bilişim ve Telekomünikasyon Kümelenmesi Program Yöneticisi 
* Ayça BATUR- Bilişim ve Telekomünikasyon Kümelenmesi, Teknoloji İşbirliği Geliştirme Direktörü, 
* Elif BUĞDAYCIOĞLU – Program Yöneticisi, ATOM Girişimcilik Direktörlüğü



ODTÜ ziyaretimiz sonucunda öne çıkan konu başlıkları; 

* ODTÜ’den Vizyon transferi 
* ODTÜ TEKNOKENT’te 5000 kişinin çalışması ve bir milyar TL ye yakın cirosunun olması. ( Konunun önemi ve teknoloji yatırımlarının önünün ne kadar açık olduğu üyelerimize ve iş adamlarımıza gösterildi. ) 
* ODTU ile işbirliği yapılarak iş adamlarının girişimi ile özel bir kuluçka merkezi kurulması, bu projeye Isparta İş dünyası platformunu da dahil ederek özel projelerin desteklenmesi.

Isparta’dan Ziyaretlerimize ve Toplantımıza katılanlar: 
* IGSİAD yönetim Kurulu ve IGSİAD Üyeleri, 
* Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü 
* Göller Bölgesi Teknokent Genel Müdürü 
* ITSO Meclis Başkanı 
* ITSO Yönetim Kurulum Üyeleri, 
* ITB Yönetim Kurulu Başkanı, 
* ITB Meclis Başkanı

TBMM'de Isparta milletvekilleri ziyaret edildi.
Ak Parti Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı Sayın Süreyya Sadi BİLGİÇ, Ak Parti Milletvekili Sayın Said YÜCE ve MHP Milletvekili Sayın Nuri OKUTAN ziyaret edilerek karşılıklı görüş alış-verişinde bulunuldu.


CHP Milletvekilimiz Sayın İrfan BAKIR’ın Isparta’da cenazesi olduğu için görüşülemedi. 

* Isparta Milletvekillerimiz ile yapılan görüşmelerde kent ekonomisi değerlendirildi. 
* Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, yeni bir üniversite konusunu ziyaretimiz sırasında dile getirerek, İkinci üniversitenin İhtisas Üniversitesi olması gerektiğini bununda sağlık bilimleri olarak kurulmasının daha mantıklı bir proje" olduğunu dile getirdi. Sağlık Bilimleri üniversitesi için Özel İdare Kampusunun bulunduğu alanın çok uygun olduğunu etrafında yapımı halen devam eden, Bölge Hastanesi olması, Aile ve Diş Sağlığı Merkezlerinin burada yer alması dolayısı ile 500 dönümlük bu yerde bir sağlık kompleksi oluşturabiliriz dedi. 
* TEKNOKENT yatırımının 2. Etabı için söz alındı. 
* Ziyaret edilen Milletvekillerimiz görüş farklılıklarına düşmeden Isparta için yapılacak ne varsa birlikte hareket edecekleri sözünü verdiler, 
* Turizm başlığı altında inanç, doğa ve kültürel turizminde yapılacak her konuda iş birliği ve her türlü destek sözü alındı.



IGSİAD 8. Isparta İş Dünyası Platformu toplantımızda ise; 
* İşbirliği ağı kurulması 
* Hemşericilik ruhunun geliştirilmesi için bu toplantıların artık her 2 ayda bir farklı şehirlerde toplanılması, bu şehirlerde iş yapan hemşerilerimizden birinin ev sahipliği yapması, derneğimizin de bu toplantılara aktif olarak iştirak etmesi 
* Var olan Sosyal sermayemizin güçlendirilmesi 
* Belirlenen hedefler doğrultusunda çalışma gurupları oluşturulması 
* Vedat YAKUPOĞLU’ndan Isparta için şartlarının olgunlaşması durumunda yatırım sözü alındı.

ISVAK önderliğinde kurulan yapı kooperatifinin Isparta’daki hemşerilerimize duyurulması konularında görüş ve fikir alışverişlerinde bulunuldu.




HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.