İhanet Bildirisine Diş Hekimlerinden Tepki

İhanet Bildirisine Diş Hekimlerinden Tepki

Yayınlanma:
İhanet Bildirisine Diş Hekimlerinden Tepki

Terör örgütüne destek veren İstanbul Dişhekimleri Odası’na Isparta Dişhekimleri Odası’ndan tokat gibi yanıt geldi.
Teröre destek bildirisine imza atan akademisyenlerden sonra İstanbul Dişhekimleri Odası skandal bir duyuruya imza atmıştı.

İstanbul Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu’nun üyelere gönderdiği duyuruda askerlerin sağlık çalışanlarını öldürdüğü iftirasına bile yer verilmişti.
Bugün Isparta Dişhekimleri Odası ortak bir bildiriye imza atarak, terör yandaşı bu açıklamalara tokat gibi bir yanıt verdi.

İşte o açıklama;

13 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü araçla ve eş zamanlı olarak uzun namlulu silahlarla PKK tarafından düzenlenen saldırı sonucunda; bir polisimiz şehit oldu, 5 vatandaşımız yaşamını yitirdi, 39 kişi de yaralandı.
Gecesini gündüzüne katarak mücadele eden emniyet güçlerimize karşı yapılan bu saldırıyı kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.
Ülke olarak birlik ve beraberliğimizin sınandığı, zor zamanlardan geçtiğimiz şu günlerde; tırmanışa geçen ve güvenlik güçlerinden masum sivillere kadar herkesi hedef alan bu ve benzeri her türlü menfur terör saldırıları hiçbir zaman hedefine ulaşamayacaktır.
Son zamanlarda bazı meslek örgütleri ve odalarının açıklamalarında temel unsur olan Doğu ve Güneydoğu’da olan olayları “devletin zulmü, katliamı” olarak tanımlayan ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini zan altında bırakan haince açıklamaları tasvip etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’ni uluslararası kamuoyunda zor pozisyona düşürmesi amaçlanan bu açıklamalarda ayrılıkçı PKK terör örgütünü masumlaştırıp; okulları yakan, hastaneleri bombalayan, sokakları kazan ve bomba düzenekleriyle tuzaklayan bu teröristleri “özgürlük savaşçısı” ,olaylara karışan teröristleri “masum halk ayaklanması” olarak lanse eden ve bunlarla dayanışma adına oralara gidip “Türk asker ve polisi bölgeyi terk etsin” e kadar varan beyanatlarda bulunan kişileri ve sivil toplum örgütleri içine çöreklenmiş bu terör sevicilerini kınıyoruz"

Bildiriye Erzurum diş hekimleri odası, Kayseri diş hekimleri odası, Malatya diş hekimleri odası, Elazığ diş hekimleri odası, Sivas diş hekimleri odası, Gaziantep diş hekimleri odası, Isparta diş hekimleri odası, Konya diş hekimleri odası, Trabzon diş hekimleri odası imza attı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.