İhanet Bildirisini İmzalayanlara Manifestoyla Cevap Verecek

İhanet Bildirisini İmzalayanlara Manifestoyla Cevap Verecek

Yayınlanma:
İhanet Bildirisini İmzalayanlara Manifestoyla Cevap Verecek

SDÜ, 84 üniversiteden 1128 akademisyenin terörü destekleyen bildirisine tepkisini farklı bir şekilde ortaya koyacak. Rektör Prof. Dr. Çarıkçı, akademisyen ahlakını ortaya koyan 3 sayfalık manifesto hazırlığı içerisinde olduklarını açıkladı.

Türkiye'nin çeşitli kentlerinden 84 üniversitedeki 1128 akademisyenin terörü destekleyen bildirisine tepkiler çığ gibi büyüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bildiriye imza atan sözde aydınları hainlikle suçlamasının ardından üniversitelerden, sivil toplum örgütlerinden ve meslek örgütlerinden peş peşe kınama açıklamaları yayınlandı. Süleyman Demirel Üniversitesi de içerisinde hiçbir akademisyeninin imzası olmayan terörü destekleyen bildirisine tepki koymak için hazırlıklara başladı. Ancak SDÜ, bu bildiriye tepkisini herkesin yaptığı gibi değil, farklı bir bakış açısı ile ortaya koyacak.

AHLAK KURALLARINI HATIRLATACAĞIZ
SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 1128 akademisyenin imzasıyla yayınlanan sözde aydın bildirisinin ahlaksızlık olarak gördüklerini söyledi. Yapılan açıklamanın akademisyen ahlakı ile bütünleşmediğinin altını çizen Prof. Dr. Çarıkçı, bu bildiriye yönelik tepkisel açıklama hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi.

Ancak konuya yüzeysel bir kınama çerçevesinden bakmayacaklarını belirten Çarıkçı, "SDÜ olarak arkadaşlarımızla görüştük, konuya akademisyen ahlak değerleri üzerinden bakıyoruz. Yapılan iş akademisyenin ahlakına ve etik kurallarına aykırı. Akademisyen ahlakına sığmayan bu bildiriye karşı bir manifesto hazırlayacağız. 3 sayfalık akademisyen ahlakını ortaya koyan bir manifestoyu yayınlayıp, tüm Türkiye'ye bir kez daha hatırlatacağız. Yine üniversitemizin resmi internet sitesine akademisyen ahlak kurallarını içeren bir bölüm açacağız. SDÜ olarak konuya daha farklı, daha geniş bir perspektiften bakarak bu insanlara akademisyenin nasıl bir ahlak içerisinde olması gerektiğini hatırlatacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.