İhaneti Hala Görmediniz Mi?

Etkin Pişmanlık Çağrısı

Yayınlanma:
İhaneti Hala Görmediniz Mi?

İhanet şebekesi, terör örgütü FETÖ’ye bir şekilde bulaşıp, 15 Temmuz sonrası örgütün iç yüzünü gören ve pişman olan vatandaşlar için ‘etkin pişmanlık yasası’ hala geçerli. Isparta’daki soruşturmalar kapsamında da örgütle ilgi bildiği her şeyi anlatan bazı sanıkların etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edildikleri belirtiliyor.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ-PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminden dolayı pişmanlık duyup örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için "etkin pişmanlık hükümleri" çerçevesinde işlem yapılıyor.

Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinde düzenlenen etkin pişmanlık hükümlerinin de FETÖ/PDY terör örgütü üyeleri için de uygulanması söz konusu oluyor. Nitekim, FETÖ/PDY'nin 15-16 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirdiği eylemlerden dolayı pişmanlık duyup örgütten ayrılma isteğinde olan kamu görevlisi ve vatandaşlar için Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesinde 'etkin pişmanlık hükümleri' çerçevesinde işlem yapılabiliyor.

Öyle ki; Isparta’daki soruşturmalar kapsamında gözaltına alınan ve akabinde tutuklanan bazı FETÖ sanıkları, örgütle ilgili savcı ve hakimleri tatmin edecek şekilde bildikleri her şeyi anlatarak hem soruşturmanın seyrine katkıda bulundu hem de etkin pişmanlıktan yararlanarak tahliye edildi. Etkin pişmanlık yasası kapsamında tahli edilenler ya da cezaları düşürülenlerin kimlikleri ise hiçbir şekilde açıklanmıyor ve gizli tutuluyor.

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç, “FETÖ ile ilgili çalışmalar ara vermeden yürütülüyor. Yeni veriler, yeni deliller ele geçiriliyor. Yasal işlemler başlatılıyor. İtirafçılardan yeni bilgiler alıyoruz. Askeri ve polis kanadında itirafçı mahiyetinde birçok bilgi aldık. Çeşitli illeri de kapsayan deliller elde ettik. Süreç hızla, tavizsiz bir şekilde devam ediyor. Deliller elde ettiğimiz müddetçe çalışmaya devam ediyoruz. İtirafçılık müessesinin işlemesi bizim içinde o şahıslar içinde olumlu bir şey. İtirafçılara cezai indirimler söz konusu. Mahkeme başkanları bunu takdir ediyor. Bunu hem yasal olarak öneriyoruz hem de vicdanen öneriyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.