İhracaat 14 Milyon Dolar Arttı

İhracaat 14 Milyon Dolar Arttı

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2015 12:59
İhracaat 14 Milyon Dolar Arttı

TÜİK, 2015 yılı Ağustos ayı dış ticaret istatistiklerini açıkladı. Verilere göre Isparta, geçen yılın aynı ayına oranla ihracatını 14,2 milyon Dolar daha artırdı. İthalatımız ise 2,8 milyon dolar azaldı.

Isparta’da ekonomi adına iyi gelişmeler yaşanıyor. 7 Haziran seçimlerinin ardından siyasi belirsizlik piyasayı olumsuz etkilese de Isparta büyümeye devam ediyor. Son olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verileri açıklandı. Verilere göre aynı bölgede yer alan Isparta, Antalya ve Burdur’un 2015 yılı Ağustos ayı ihracat ve ithalat rakamları ortaya çıktı.

İHRACAT ARTTI İTHALAT AZALDI
İlimizde ihracat 2015 yılı Ağustos ayında, 2014 yılının aynı ayına göre artarak 14,2 milyon dolar, ithalat ise azalarak 2,8 milyon dolar olarak gerçekleşti.

ANTALYA VE BURDUR’DA İTHALAT DA ARTTI
Öte yandan Komşumuz Antalya ve Burdur’da ihracat rakamları artarken aynı şekilde ithalatın da artması dikkatlerden kaçmadı. Antalya’da ihracat artarak 66,0 milyon dolar, ithalat ise artarak 88,0 milyon dolar olarak gerçekleşti. Burdur'da da ihracat artarak 19,2 milyon dolar, ithalat ise artarak 3,3 milyon dolar olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.