İhracat İmkanlarını Artıracak Proje

BAKA destekli “Kontrollü Atmosfer Depolamanın Yaygınlaştırılması” projesinin ikinci izleme ziyareti, BAKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Proje Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Pektaş tarafından gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
İhracat İmkanlarını Artıracak Proje

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA)’nın Tarıma Dayalı Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Kontrollü Atmosfer Depolamanın Yaygınlaştırılması” projesinin ikinci izleme toplantısı gerçekleştirildi. MARİM müdürü ve proje lideri Ziraat Yüksek Mühendisi İsa Eren, BAKA İzleme ve Değerlendirme Birimi Proje Sorumlusu Ziraat Yüksek Mühendisi Mustafa Pektaş ve proje ekibinde yer alan Ziraat Yüksek Mühendisi Özgür Çalhan’ın katılımıyla gerçekleşen toplantıda projenin bütçe ve eğitim konuları görüşüldü. Yapılan ziyaret sonrasında proje kapsamında düzenlenecek eğitim programı belirlendi.
Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren, Bu proje elmanın ihracat imkanlarını arttıran modern depolama tekniklerinin yaygınlaştırılmasını amaçlamaktadır. Bu kapsamda, MARİM’e kazandırılacak yeni depolama teknolojilerinin sektör paydaşlarına tanıtımı çerçevesinde eğitimler düzenlenecektir. Böylece meyve üreticileri ve soğuk hava depo işletmecilerine yönelik kontrollü atmosfer ve dinamik kontrollü atmosfer depolama bilinci oluşturulması için önderlik yapılacağını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.