İhracat Rakamları Artıyor

Isparta'nın 2000 yılında 30 milyon dolar olan ihracatı, 2010'da 128 milyon dolar, 2013 yılının ilk 6 ayında ise Antalya ve Burdur ile birlikte 476 milyon dolar oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2013 12:41
İhracat Rakamları Artıyor

Son yıllarda artış gösteren ihracat meyvesini vermeye başladı. Isparta’nın ihracat açılımını başarıyla gerçekleştiren illerin başında geldiğini de öğrenildi. Şehrin ihracatında 2013’ün ilk 6 ayında yükseliş var. 2023 için Isparta’nın bir milyar dolar ihracat hedefine ulaşacağına inanan işadamları ‘Gidişat iyi ama yeterli değil” yorumunu yaptılar.

Türkiye İhracatçılar Meclisi yetkilileri, Isparta’nın dünyanın meyve bahçesi olarak tanımladıklarını ifade ederek, “Farklı turizm çeşitleri de şehre değer katan bir sektör olarak öne çıkıyor. İhracatta sıçrama sürecini Ispartalı aktörlerle birlikte izlemek ve katkıda bulunmak için üzerine düşen her görevi yapmaya hazırız.

İHRACAT RAKAMLARI ARTIYOR
ITSO kaynaklarından elde edilen bilgilere göre şehrin her geçen gün ihracat rakamlarının arttığını, son 5 yılda istikrarlı bir şekilde büyüme gösterildiği kaydedildi.

476 MİLYON DOLAR GİRDİ
Sanayisi ve tarımı her geçen gün artan Isparta’da 2013 yılının ilk 6 ayında 476 milyon dolarlık ihracat yapıldı. Antalya’da yapılan Akdeniz Bölge İhracat rakamlarını basın toplantısında ortaya çıkan bu sonuç, umut verici. Antalya, Burdur ve Isparta illerinin 2013 Haziran ayını içeren ilk 6 aylık ihracat rakamının 479 milyon dolar olduğunu kaydeden yetkililer, 2013 hedefi olan 1 buçuk milyon dolar ihracat rakamının yarısını elde ettiklerini vurguladılar.

İHRACAT ŞAMPİYONU DOMATES
Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Mustafa Satıcı: "İlk 6 aylık döneme baktığımızda 354 milyon dolar ile en büyük ihracatı tarım sektörü oluşturuyor. Antalya bölgesinde, seracılık hem Türkiye hem de Avrupa açısından oldukça önemli bir noktada ve ciddi bir potansiyele sahip, toplam tarımsal üretim meyve sebze üretimi anlamında Türkiye, Avrupa'da birinci, dünyada ise dördüncü sırada yer alıyor.

Bölgemiz ihracatından ilk 6 aylık dönemde en fazla ihracatı gerçekleştirilen ürün 142. 8 milyon dolar ile domates olmuştur. Bunu sırayla çimento, mermer, ham plakalar, biber, işlenmiş mermer, kiraz, ağaç ve ağaç ürünleri ve alüminyum külçe takip etti. Dış pazarlarda yaşanan büyük olumsuz gelişmelere rağmen istikrarlı bir şekilde ihracat gerçekleşmesi büyük bire başarı hikayesidir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum