İhracatın Gözdesi Kayısı ve Kiraz

İhracatın Gözdesi Kayısı ve Kiraz

Yayınlanma:
İhracatın Gözdesi Kayısı ve Kiraz

Türkiye’nin Gül Bahçesi Isparta son yıllarda Türkiye’nin Meyve Bahçesi olarak ta anılıyor. Meyvecilikte ihracatın gözdesi ise kiraz ve kayısı. Isparta bu sene kiraz ve kayısıda iyi bir sezon geçirdi. İhracat rakamları beklenen düzeye yaklaşırken üreticinin az da olsa yüzü güldü.   

Isparta’da en fazla kayısı üretimi Yalvaç'ta, Kiraz üretimi ise Uluborlu’da yapılıyor. Yalvaç Kaşıkara Ovası kayısı üretiminde büyük pay sahibi olan bölgelerden birisi. Yukarı Kaşıkara çiftçilerinden Hasan Sürücü "Kaşıkara ovası dediğimiz bölge oldukça yoğun olarak kayısı üretimi yapan mevkiimiz. Geçtiğimiz günlerde emeğimizin karşılığı, olgunlaşmış kayısı meyvelerimizi hasat ederek büyük bölümünü ihracat, bir kısmını da iç pazarda tüketilmesi için toptan satışlarımız oldu. Geçen senelere göre bölge bölge yoğun olan meyvelerimiz olsa da, doğal zararlardan etkilenerek tam verim alamayan bahçelerimiz de oldu. Buna rağmen iyi bir sezon geçirdiğimizi söyleyebilirim. Tabi bunun yanın da asıl bizi ilgilendiren ve önemli olan kısmı, ürünlerimizin değer göreceği fiyatlar. İlk alımlar normal seyirde olsa da sezonun ortasına ve sonuna doğru fiyatlarda hızlı bir düşüş oldu. Bu nedenle bölgemiz de çok kaliteli ürün elde etsek de maalesef beklentilerimizi karşılayan fiyatları elde edemedik. Yine de yetiştiriciliğimizden vazgeçmeden üretimimize devam etmenin çabası içerisindeyiz. Umarım gelecek yıllar da daha yüksek kazançlar ile işimizi yapmaya devam edeceğimize inanıyorum". Dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.