İhracatta Hedefe Adım Adım

İhracatta Hedefe Adım Adım

Yayınlanma:
İhracatta Hedefe Adım Adım

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2023 Yılı  500 milyon dolar  ihracat hedefine adım adım yaklaşılıyor. 2017 yılında yüzde 15’lik artışla 265 milyon dolara ulaşan ihracat rakamları yüz güldürmeye devam ediyor. 

2017 yılı Ocak ayında 12.9 milyon dolar olan ihracat rakamları 2018 yılı Ocak ayında 19.4 milyon dolara ulaşarak yüzde 50 oranında arttı.   

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 2017 rakamlarının ve ocak ayı ihracat artışlarının önemli bir gelişme olduğunu belirtti. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın 2023 yılı 500 milyon dolar ihracat hedefine yönelik yaptığı yurtdışı çalışmaları, projeler ve bağlantıların rakamlara yansıdığına dikkat çeken Başdeğirmen, “Ispartamızın ihracatta emin adımlarla ilerlemesi bizleri mutlu ediyor. “dedi. 

‘Isparta dışına çıkmadan Isparta’ya hizmet edemeyiz’ sloganı ile üyelerine yönelik yurtdışı iş ve fuar gezileri ile projelerine devam eden ITSO Başkanı Başdeğirmen, Türkiye’nin dolayısıyla Isparta’nın gelişmesi ve büyümesi için öncelikle ihracatın artması gerektiğine vurgu yaptı.  Başdeğirmen, bunun için işadamları olarak her türlü fedakarlığa hazır olduklarını söyledi. 

İhracat yapmak isteyen, işini büyütmek isteyen işadamlarına devletin birçok imkan sunduğunu belirten Başdeğirmen, şöyle devam etti: 

“Geride bıraktığımız 2017 yılında ilimiz yüzde 15’lik bir artış ile ihracat hacmini 265 milyon dolara yükseltmişti. Bu yılda artış devam ederek 2017 yılı Ocak ayı ihracatı 12,9 milyon dolar iken bu yıl Ocak ayında yüzde 50’lik bir atış göstererek ihracatımız 19,4 milyon dolara yükselmiştir. 

Bu veriler ışığında Isparta’nın ihracat yapısını değerlendirdiğimizde Türkiye’nin 2023 hedeflerinde yüksek bir ihracat potansiyeliyle ilerlediğini rahatça söyleyebiliriz. Son 5 yıllık sürede ihracatımızı %40 oranında artırdık. Artık ülkemizin daha güçlü bir ekonomik yapıyı sağladığını düşünürsek, bundan sonraki sürecin ilimiz için güzel olaylara gebe olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ben inanıyorum ki bundan sonraki 5 yıl içinde Isparta ihracatta büyük bir sıçrama gerçekleştirecek ve 500 Milyon Dolar hedefinde büyük bir yol katedecektir.

Isparta, ihracatında tek bir sektöre bağlı değildir. Eğer ilimizin ihracat yapısını incelersek, 2017 yılında en fazla ihracat yapılan sektörler arasında Sanayi toplam ihracatın %55’i yani 145.896.380dolarla ilk sırada yer alırken, Madenciliksektörü %26’lık payı ve 69.978.600 dolarlık ihracat geliri ile ikinci, Tarımise %19’luk payı ve49.637.640 dolarlık ihracat geliri ile üçüncü sırada yer almıştır. Bu da ilimizin ihracatının gelişmeye ve büyümeye ne kadar müsait olduğunun güzel bir kanıtıdır. Isparta Ticaret ve Sanayi Odamız olarak Isparta dışına çıkmadan Isparta’ya hizmet edilmez sloganı ile çıktığımız yolda hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 

İlimiz dış ticaretinde 98 ülkeye ürün ihraç etmektedir. İhracatımızın arttırılması, ihraç ürünlerimizin çeşitlendirilmesi, ihraç ürünlerimize yeni pazarlar bulunması ve pazar paylarımızın korunması amacıyla Odamız Ekonomi Bakanlığı destekli UR-GE projeleri yapmakta, yurt dışından işadamlarını ilimize davet etmekte, üyelerimize ihracat ve teşviklerle ilgili bilgilendirme toplantısı yapmakta ve sürekli üyelerimizi KOSGEB destekli yurt dışı fuar ve iş gezilerine götürmektedir. Devletimizde işini büyütmek ve ihracat yapmak isteyen işadamlarımıza çeşitli destekler sunmaktadır. İşadamlarımızın bu desteklerden de faydalanmalıdır. Bu konuda biz üyelerimize yönelik Ekonomi Bakanlığımız,  İhracatçılar Birliği, KOSGEB ve diğer kurumlarımızla işbirliği içinde bilgilendirmeler yapıyoruz. Üyelerimizin talepleri doğrultusunda da çalışmalarımıza devam edeceğiz.  

Biz Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak hem ilimizdeki hem de dışarıdan gelecek yatırımcılara buradan seslenmek istiyoruz; Isparta’ya yapılacak yatırımlarda her türlü desteği vereceğimizden hiç şüpheniz olmasın. Ve sizleri bu büyük gelişme sürecine katılmaya davet ediyoruz.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.