İhtiyaç Sahiplerine Ek Kömür Yardımı

İhtiyaç sahipleri İl ve ilçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek fakir ailelere, başvuruları üzerine asgari 500 kg bedelsiz kömür yardımı yapılacak.

Yayınlanma:
İhtiyaç Sahiplerine Ek Kömür Yardımı

Sosyal yardımlaşmadan sorumlu Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, 2012-2013 kış sezonunda yardıma muhtaç 1500 aileye 2000 ton kömür yardımı yapmayı hedeflediklerini bildirdi. Bugüne kadar 1300 aileye kömür yardımı yapıldığını ve aile başına düşen kömür yardımını 1000 kg’den 1500 kg’ye çıkardıklarını belirten Canan, “Yaptığımız en güzel yardımlardan biri de kömür yardımı.

Vatandaşın lehine olacak şekilde yardım yapma imkanlarını biraz genişlettik. Artık sigortalı ve asgari ücretle çalışan vatandaşlarımıza da yardım yapılacak” dedi.

Ağustos ayından bu yana kömür dağıtımına başladıklarını ifade eden Canan, şunları söyledi: “Bugüne kadar aile başına1500 kg. kömür yardımı yaptık ancak yeni talepler gelince, 250 ton daha kömür aldık ve ocak ayı içerisinde aile başına1000 kgdaha kömür dağıttık. Şubat, Mart, Nisan ayı içerisinde de talep gelmesi halinde aile başı750 kgdaha kömür yardımı yapılmasını planladık. Yani bizim kömür sıkıntımız yok zaten.

Bu sene yani 2012 – 2013 kış sezonu için 2000 ton kömür dağıtmayı hedeflemiştik. Muhtaç durumda olan vatandaşlarımıza1000 kgverme şekliyle Ocak ayından itibaren de kömür yardımlarımız devam etmekte. Yapılmayan bir yardım olup da yeni başlattığımız bir yardım değil. Aslında bu kış sezonunun kömürleri Ağustos ayından beri dağıtılıyor.

GEÇEN YIL1000 KGK ÖMÜR DAĞITIRKEN
BU SENE 1250 KGDAĞITTIK
Geçen yıl aile başına1000 kgkömür vermiştik. Sonra takviye yaptık Şubat – Mart aylarında. Geçen yılki dağıtımımızda dedik ki ‘demek ki1000 kgkömür yetmiyor o zaman1500 kgyapalım’ ve 2012 yılı kış sezonu öncesinde1500 kgkömür dağıttık. Yaptığımız en güzel yardımlardan biri de kömür yardımları. 2000 tonu da bu sezon sonunda bitirmiş olacağız.

Geçen yıl Tunçbilek alıyorduk bu sene kömürler daha kaliteli. Soma kömürü alıyoruz. Hava kirliliği açısından Mahalli Çevre Kurulu’nun belirlemiş olduğu standartlara uygun.

Isparta’da bu sezon sonuna kadar 1500 aileye kömür vermiş olacağız. Şu ana kadar 1300 aileye kömür verdik. 1500 aileye 2000 ton kömür dağıtmış olacağız.

YARDIMLARIMIZ VATANDAŞIN LEHİNE
Vatandaşın lehine olacak şekilde yardım yapma imkanlarını biraz genişlettik. Hükümetimiz de genişletti. Geçen yıl asgari ücretten maaş alan kişilerin yardım veya sigortalı olan kişilere yardım yapılamıyordu.

Bu sene 2 ay önce alınmış olan bir karar gereği, sigortalı olan kişiler de hane sayısına bölümünde kişi başına gelir 226 liranın altında ise onlara da yardım ediyoruz. İnsanlar talep ediyor, biz talepten sonra onların durumlarını inceliyoruz, inceledikten sonra karar veriyoruz. Artık e-devlet projesi kapsamında kişilerin mal varlıklarına kolayca ulaşabiliyoruz. Onun üzerine kurul karar veriyor.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.