İki Ayyaş Sözü Çelenk Kırdırttı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat eden eşi Nazmiye Demirel'in cenaze töreninde Başbakan Erdoğan'ın çelengi kırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Haziran 2013 12:55
İki Ayyaş Sözü Çelenk Kırdırttı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in vefat eden eşi Nazmiye Demirel'in cenaze töreninde Başbakan Erdoğan'ın çelengi kırıldı. Mersin'den gelen bir çiftçi tarafından kırılan çelenk cami avlusundan çıkarıldı. Çiftçi, Başbakan'ın 'iki ayyaş' sözüne çok sinirlendiğini ve bu nedenle çelengi kırdığını söyledi.

9. Cumhurbaşkanı Demirel, 27 Mayıs'ta hayatını kaybeden eşi Nazmiye Demirel için Isparta'nın Atabey ilçesi İslamköy beldesindeki Şehriban Hatun Cami’nde tören düzenlendi. Tören başlamadan cami avlusunda yan yana bir çok çelengin olduğu görüldü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafından gönderilen çelenk Mersin’den gelen çiftçi Bülent Korucu tarafından kırıldı. Korucu, korumalar tarafından cami avlusundan dışarı çıkartıldı.

Korucu, “Başbakan’ın çelengini görünce iki ayyaş sözü aklıma geldi. Sinirlendim. Kırdım. İki ayyaş ne demek. Bu milletin değerleriyle uğraşmasın. Bu millet yarısı ona oy verdiyse yarısı da vermedi” diye konuştu.

Kırılan çelenk kaldırılırken, vatandaşlar da çelengin kırılmasına tepki gösterdi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum