İki Kavşağa Üst Geçit İçin Çalışma Başladı

İki Kavşağa Üst Geçit İçin Çalışma Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2017 14:57
İki Kavşağa Üst Geçit İçin Çalışma Başladı

Şehir Hastanesinin hizmete açılması ile birlikte Karayolları Kavşağında artan trafik ve Migros kavşağındaki yoğunluğu azaltmak için Gül Küçük Sanayi Sitesi içinden hizmete açılan 281. Caddenin hemzemin geçitlerine üst geçit yapılaması için çalışma başlatıldığı öğrenildi. Geçtiğimiz günlerde Devlet Demiryolları yetkilileri konu ile ilgili görüşmeler yapmak üzere Isparta’ya geldi. Üst geçitlerin projesinin Isparta Belediyesi tarafından yapılacağı, ödeneğin ise DDY’den çıkarılacağı belirtiliyor.

 

Karayolları kavşağı ve Gül Küçük Sanayi Sitesi içinden açılan 281. Caddenin hemzemin geçit bölgelerine nasıl bir düzenleme yapılacağı kamuoyunda tartışılmaya devam ederken Devlet Demiryolları yetkililerinin her iki kavşakta karayolu için üst geçit çalışması yaptığı öğrenildi. Çalışma ile hemzemin geçitlerin olduğu iki kavşakta araç trafiğinin üstten akarak hemzemin geçidin altta kalması planlanıyor. İl Genel Meclisi ise geçtiğimiz gün aldığı kararda kalıcı çözüm için tren yolunun yer altına alınmasını önermişti.

Başlatılan üst geçit çalışmasının bölgedeki trafik sorununa çözüm getireceğini belirten Gül Küçük Sanayi sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “üst geçit çalışması için emeği geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan 'a, Isparta Valimiz Şehmuz Günaydın'a, Isparta Milletvekili, Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç'e, Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'a, DDY Afyon 7. Bölge Müdürü Adem Sivri'ye ve DDY Isparta 74. Demiryolu Bakım Müdürlüğü personeline çok teşekkür ederiz” dedi.  

 

HEMZEMİN GEÇİTLERE ÜST GEÇİT FORMÜLÜ

Isparta Şehir Hastanesinin de hizmete açılması ile trafik yoğunluğu daha da artan Karayolları Kavşağı ve alternatif güzergah konumundaki 281. Cadde de hemzemin geçitlerin üst geçit yapılarak geçilesi konusunu görüşmek için Isparta’ya gelen Devlet Demiryolu yetkililerinin ön çalışmaları tamamladıkları belirtiliyor. Isparta’da iki önemli kavşak olan karayolları kavşağı ve 281 cadde kavşağına üst geçit yapılması için çalışmalar başladı. Isparta Valisi Şehmuz Günaydın, Isparta Milletvekili, Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın girişimleri ve katkılarıyla ayrıca DDY Afyon 7. Bölge Müdürü Adem Sivri ve DDY Isparta 74. Demiryolu Bakım Müdürlüğü personelinin girişimleriyle Karayolları Kavşağı ile 281. caddeye üst geçit yapılması planlanıyor. Isparta Belediyesi ve Devlet Demiryollarının koordineli çalışarak proje hazırlanacak. Projesi belediye tarafından çizilecek üst geçitler için ödeneğin Devlet Demiryollarından çıkarılacağı belirtiliyor.  

BOYACI’DAN TEŞEKKÜR

Projenin bölgedeki trafik sorunun çözümü açısından önem taşıdığını söyleyen Gül Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı “Projesini Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ın çizeceği üst geçit 'in projesi tamamlanır tamamlanmaz 1 yıl içerisinde yapımının tamamlanacağı öngörülüyor. Yapılacak olan üst geçitle birlikte yeni otogara da ulaşımın sağlanacak olup Isparta’mızın trafik yoğunluğu azalacak. Çok modern bir şekilde ve dayanıklı asfaltıyla Isparta’mıza kazandırılacak olan üst geçitin sanayi esnafımıza ve tüm Isparta halkımıza hayırlı olmasını diler, üst geçitin yapılması için emeği geçen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Arslan 'a, Isparta Valimiz Şehmuz Günaydın'a, Isparta Milletvekili, Plan Ve Bütçe Komisyonu Başkanımız Süreyya Sadi Bilgiç'e, Isparta Belediye Başkanımız Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'a, DDY Afyon 7. Bölge Müdürü Adem Sivri'ye ve DDY Isparta 74. Demiryolu Bakım Müdürlüğü personeline çok teşekkür ederiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.