İkili Öğretimde Rekor Dönem

İkili öğretim yapan kurum sayısı 3’ten 11’e yükseldi. İmam hatip olacak Hilmi Dilmen’in öğrencileri başka okullara naklediliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mayıs 2012 17:35
İkili Öğretimde Rekor Dönem

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul binalarının yeni eğitim modeline göre ilköğretim binalarının planlanmasını içeren taslakla ilgili Vali Memduh Oğuz, itirazları da dikkate alarak son noktayı koydu. İkili öğretim yapan kurum sayısı 3’ten 11’e yükseldi. İmam hatip olacak Hilmi Dilmen’in öğrencileri başka okullara naklediliyor

11 OKULDA İKİLİ ÖĞRETİM
Son şekli verilen, Vali Oğuz’un ‘imzalayacağım’ dediği planlamaya göre Fevzipaşa ve Halıkent’le birlikte Hafız İbrahim Demiralay, Gülbirlik, Gülcü, Üç Kardeş, Naşide Hali Gelendost, Ülkü, Zübeyde Hanım, Selahattin Seçkin ve Öğretmenler, İlköğretim Okulu’nda ikili öğretime geçiliyor. Mustafa Şener ve Şehit Mustafa Gözütok okul binalarında sabah ilköğretim öğleden sonra ortaöğretim öğrencileri eğitim görecek.

HİLMİ DİLMEN ÖĞRENCİLERİNİN
YENİ ADRESLERİ KESİNLEŞTİ
2012-2013 eğitim öğretim yılı ile birlikte hayata geçirilecek düzenlemede velilerin tepki gösterdiği öğrencilerinin caddeyi trafiğe kapatarak eylem yaptığı Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’nun imam hatipin ortaokul bölümüne dönüşmesi kesinleşti. Burada eğitim gören 580 öğrenci Nazmiye Demirel ve Ülkü binalarına gönderilecek

Isparta’da Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından 4+4+4 zorunlu eğitim sistemi modeline göre oklu binalarının planlamasına yönelik taslakla ilgili Vali Memduh Oğuz son kararını verdi. Milli Eğitim Komisyonu ve 8 okulun müdürü ile dün sabah saatlerinde toplantı yapan Vali Oğuz, taslak çalışmasına yönelik itirazlarla birlikte kararı yeniden gözden geçirdi. Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner başta olmak üzere, Milli Eğitim Komisyonu Üyeleri ve 8 okulun müdürü hazır bulundu.

ALIŞMA DÖNEMİ
Yaklaşık bir saat devam eden toplantı sonunda açıklama Vali Memduh Oğuz’dan geldi. Bunun bir alışma dönemin olacağını belirten Oğuz, alınan kararların zaman içerisinde gözden geçirileceğini belirtti. Vali Oğuz “ Bugün ben nihai kararımı komisyon ile birlikte verdim. Daha önce kamu oyuna açıklanan okullarının durumu ile ilgili bazı değişiklikler yaptık” dedi.

11 OKULDA İKİLİ ÖĞRETİM
Yeni planlamaya göre, Hafız İbrahim Demiralay, Gülbirlik, Gülcü, Üç Kardeş ilköğretim okullarında ikili öğretim başlıyor. Fevzipaşa ve Halıkent’le birlikte Halil Gelendost, Ülkü, Zübeyde Hanım, Selahattin Seçkin ve Öğretmenler, İlköğretim Okulu’nda ikili öğretime geçiliyor. Mustafa Şener ve Şehit Mustafa Gözütok ilköğretim okullarında ilköğretim öğrencileri sabahtan, ortaöğretim öğrencileri ise öğleden sonra ders görecek.

HİLMİ DİLMEN ÖĞRENCİLERİ NAKLEDİLİYOR
Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu’nun imam hatipin ortaokul bölümüne dönüşmesi kesinleşti. Vali Memduh Oğuz, burada eğitim gören 580 öğrencinin öğretmen ve sınıf bütünlüğü bozulmadan mevcut durumu ile Nazmiye Demirel ilköğretim okuluna gideceğini isteyen velilerin çocuklarını Ülkü’ye gönderebileceğini açıkladı. Vali Oğuz, “Benim kararım da budur bu kararı arkadaşlar yazacak bende imzalayacağım, vilayet olarak kararımız budur, hem Ispartamıza hem de Milli Eğitim camiasına hayırlı olsun” dedi. Bu değişikliklerin dışında planlamada komisyonun belirlediği planlama geçerliliğini koruyacak.

İKİLİ ÖĞRETİM NEDİR?
İkili öğretim öğrencilerden bir bölüğünün sabahleyin, bir bölüğünün de öğleden sonra ders gördüğü okullarda uygulanan öğretim anlamına geliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.