İkinci Atama Yargıya Tatıldı

Daha önce eşi Rabia Yıldırım'ı Genel Sekter Yardımcısı olarak atayarak tepkilere yol açan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım'ın eşiyle ilgili ikinci ataması Isparta İdare Mahkemesine takıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2013 13:02
İkinci Atama Yargıya Tatıldı

İdare Mahkemesi, Rabia Yıldırım’ın Plan, Proje, Yatırım ve İnşaat Müdürü olarak atanmasını iptal etti. Ancak mahkeme kararını uygulamayınca bu seferde Ak Partili İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Turan, İbrahim Yıldırım hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, 2011’de Jeoloji Mühendisi eşi Rabia Yıldırım’ı boş durumdaki ikinci “Genel Sekreter Yardımcılığı” kadrosuna atamıştı. Bu atamayla maaşı 2 Bin 200 Liradan 5 Bin Liraya çıktığı ileri sürülen Rabia Yıldırım, atanmasının ardından bir süre sonra görevinden ayrılmıştı.

Ancak Genel Sekreter İbrahim Yıldırım, bu kez de eşini İl Özel İdaresi Plan, Bütçe Yatırım ve İnşaat Müdürü olarak atadı. Atamanın ardından Isparta İdare Mahkemesine müracaatta bulunan bir şahıs, atamanın kamu yararına aykırı olduğunu ve çalışma barışının bozulduğu iddia ederek, uygulamanın iptalini istedi.

Bunun üzerine Isparta İdare Mahkemesi de Rabia Yıldırım’ın 6 aydan az Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulunduğu ve bu nedenle göreve doğrudan atanma şartını taşımadığına karar verdi. Bu kararla birlikte İdare Mahkemesi Rabia Yıldırım’ın Plan, Bütçe Yatırım ve İnşaat Müdürü olarak atanmasını iptal etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum