İkinci El Araç Alacaklara Uyarı

İkinci el araç alan tüketicilere uzmanlardan uyarı geldi. Sakın oyuna gelmeyin.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mayıs 2013 11:51
İkinci El Araç Alacaklara Uyarı

Başkent Otomotivcileri Derneği Başkanı Aydın Erkoç, vatandaşların ikinci el araç satın alırken kapora isteyenlere karşı dikkatli olmalarını istedi. Erkoç, "Dolandırıcılar, vatandaşa bir hesap numarası veriyor ve aslında hiç olmayan araç için kapora yatırmalarını istiyor. Vatandaş da ucuz bulduğu aracı kaçırmamak içinkaporasını yatırıyor ama ondan sonra ne ilan kalıyor ne de satıcı" dedi.

MUTLAKA TEST EDİLMELİ
Vatandaşların beğendikleri araçları almadan önce kullanarak, test etmeleri gerektiğine de dikkati çeken Erkoç, aracın dış görünümü kadar mekanik parçalarının da önemli olduğunu, bu nedenle gerekirse aracın uzman yada usta tarafından da kontrol edilmesi gerektiğini belirtti.

KAPORA YANMASIN
Erkoç, aracını satmak isteyenlerin, özellikle son dönemlerde internet üzerinden ilan verdiklerine dikkati çekerek, bazı kişilerin sahte ilanlar vererek vatandaşları dolandırdığını ifade etti. Vatandaşları bu konuda dikkatli davranmaları gerektiği uyarısında bulunan Erkoç, şöyle devam etti:

"Değeri 50 bin lira olan bir araç, internet üzerinden 35 bin liraya 'acil' diyerek satılığa çıkıyor. İlanı gören iyi niyetli vatandaşlarımız da hemen ilan sahibini arayarak, aracı almak istediğini ifade ediyor. Dolandırıcılar da, vatandaşa bir hesap numarası veriyor ve aslında hiç olmayan araç için kapora yatırmasını istiyor. Vatandaş da ucuz bulduğu aracı kaçırmamak için kaporasını yatırıyor ama ondan sonra ne ilan kalıyor ne de satıcı. Bu nedenle vatandaşlarımızın kapora isteyenlere karşı dikkatli olması gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.