İkinci ITKM İstemiyoruz

İkinci ITKM İstemiyoruz

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ocak 2019 15:37
İkinci ITKM İstemiyoruz

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılıç, eski devlet hastanesi önünde düzenlediği basın açıklamasında “Buranın ikinci bir ITKM olmasını istemiyoruz. Yapılacak en uygun iş, MYO’nun buraya getirilmesi” dedi.

Saadet Partisi Isparta Belediye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılıç, yıkılan Devlet Hastanesi binası önünde yaptığı basın açıklamasında Isparta’nın ikinci bir ITKM vakasıyla karşı karşıya bırakılmaması gerektiğine işaret ederek Meslek Yüksek Okulu’nun bu alana getirilmesi gerektiğini savundu.

Av. Algınkılıç, “Değerli basın mensupları değerli arkadaşlar bu gördüğünüz eski devlet hastanemizin alanı yaklaşık 1 yıldır boş bir şekilde ne olacağı, ne yapılacağı meçhul bir vaziyette beklemektedir ve bekletilmektedir. Yaklaşık 1,5 aydır buradaki esnaflarımızla diğer arkadaşlarımızla üniversitemizle burayla alakalı görüşüyoruz. Neticede burayla alakalı en uygun yapılacak işin buraya meslek yüksek okulumuzun getirilmesi, taşınması olacaktır. Üniversitemize, şehir dışına, yeni KYK’lar yapılması Isparta’mız için bir çözüm değildir. Öğrencilerimizin ve Isparta halkımızın esnafımızın öğrencilerimiz ile iç içe olması, öğrencilerimizin vatandaşımıza, vatandaşımızın öğrencilerimiz ile irtibatını koparmaması lazım. Artık halkımızın da öğrencimizin kıymetini anlaması ve onların bir sorunları olduğunda acil bir ihtiyaçları olduğunda bu şehrimize emanet bu gençlerimize, halkımızın ve esnafımızın hemen yardımcı olması lazım. Öğrencilerimizin de şehrimizde halkımızla, esnafımızla iç içe el ele verip el birliği ile yaşaması lazım” dedi.
HEM ŞEHRİMİZE HEM EKONOMİMİZE KAZANDIRILMALI
Konuyla ilgili üniversite ile görüştüklerini de anlatan Algınkılıç, “Üniversitemiz ile görüştüğümüzde bu alanın kendilerine tahsisi için müracaat ettiklerini, dilekçelerini verdiklerini, buranın kendilerine verilmesi, tahsisi durumunda buraya meslek yüksek okulunun getirilmesinde bir engel bulunmadığını, burayı en güzel bir şekilde değerlendirebileceklerini belirtmektedirler. Milletvekillerimizin, valimizin, il özel idaresinin, belediye başkanımızın yerel seçimler veya başka bir sebep göstermeden bura için bir an önce oturup, konuşulup, buranın uygulamalı bilimler üniversitemize tahsisinin ve devrinin sağlanması için elinden gelen çabayı göstermesi tahsisinin sağlanması ve gerekirse de belediyemizin buraya yüksek okul binamızı bir an önce yaparak hem buranın atıl bir şekilde bırakılmasından kurtarmaları ve bir an önce hem şehrimize hem ekonomimize kazandırılması ve halkımız ve öğrencilerimizin iç içe birlikte yaşamalarının sağlanması en öncelikli Isparta’mızın meselelerinden birisidir” ifadelerini kullandı.
ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM
Hiçbir siyasi amaç güdülmeden çözüm odaklı bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Av. Faruk Algınkılıç, “Buranın bir an önce gündeme getirilmesi ve çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Bu nedenle biz buradan duyuruyoruz. Burada esnafımız mağdurdur. Isparta mağdurdur. Tüm hastane caddesi mağdurdur. Hiçbir siyasi amaç güdülmeden bu mağduriyetin giderilmesi lazımdır. Biz buradan öncelikle milletvekillerimize, valimize, il özel idaremize, belediye meclisimize sesleniyoruz. Burası ile alakalı hep birlikte el ele vererek buranın Isparta’mıza kazandırılmasını en içten bir şekilde arzu ediyor, buradan duyuruyor, sesleniyor, rica ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum