İkinci Sıraya İtelediler!

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, SDÜ Rektörlük seçimlerini değerlendirdi. Bilgiç, "Akademisyen arkadaşlar sandıkta patlatmışlardır ve mevcut rektörü ikinci sıraya itelemişlerdir" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Nisan 2015 11:35
İkinci Sıraya İtelediler!

AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörlük seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bilgiç, yaptığı açıklamada, siyasiler olarak SDÜ'de gerçekleşen seçim sürecine müdahil olmadıklarını söyledi.

SDÜ'de bazı yönetimsel hatalar olduğunu, akademik kadroların üzerinde baskılar yaşandığını bildiklerini ifade eden Bilgiç, bütün bunların bir gün sandıkta kendini göstereceğini kaydetti.

"Siz baskı, zulümle, tehditle, şantaj ile bir kurumu götüremezsiniz" diyen Bilgiç, şöyle devam etti:

"Siz insanları seviyorsanız, kucaklıyorsanız, üniversitenin kurumu, öğrencinin, akademisyenlerin lehine projeler üretiyorsanız. Bütün bunları yaparken de bütün insanları kucaklamayı başarabiliyorsanız o zaman yürür gidersiniz. Bizim gözlemimiz ise çok açık şekilde üniversite yönetimsel hatalar var."

SDÜ'de yapılan operasyonların siyasetin değil, yargının işi olduğunu vurgulayan Bilgiç, şöyle konuştu:

"Ancak basına yansıdığı kadarıyla hadisenin boyutlarının vahim olduğunu söylemek zorundayım. Netice itibarıyla akademisyen arkadaşlar sandıkta patlatmışlardır. Son sözü söylemişlerdir ve mevcut rektörü ikinci sıraya itelemişlerdir. Bu sonuç benim beklediğim bir sonuçtur. Bunun tek nedeni vardır; Üniversite içinde yaşanan huzursuzluklar. Üniversitedeki huzursuzluk şehre de yansıdı. Eskiden üniversitelerde seçimler olur, seçim olduktan sonra şu birinci gelmiş diye duyardınız. Dün öyle bir seçim vardı ki sanki Türkiye 'de genel bir seçim oluyor. Herhalde Isparta'nın yüzde 90'ı internet üzerinden üniversitedeki seçimleri takip etti. Sessiz sakin olması gereken bir süreç, tüm şehrin odağına oturdu."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum