İkinci Üniversite Hazırlığı

İkinci Üniversite Hazırlığı Başladı

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2015 14:58
İkinci Üniversite Hazırlığı

Son yıllarda ikinci üniversite talebini sık sık dile getiren İsparta'da SDÜ'nün 70 bin öğrencisi ile yönetilemez duruma geldiği ve bu nedenle ikiye bölünmesi tartışılmaya başlanmıştı. Isparta ise bu konuda hazırlıklara şimdiden başladı. Öyle ki İsparta'da 2015 öğrencinin barınma sorununu çözmek için yapılacak yurt yatırımlarının yılı olacak.

Isparta'da ekonomik, sosyal ve kültürel hayat açısından vazgeçilmez olarak görülen üniversite öğrencilerinin en önemli sorunu olan barınma konusunda 2015 yılı içinde önemli adımlar atılacak. Özellikle ikinci üniversite talebi ile yeniden gündeme gelen yurt sorununun çözümü için Kredi Yurtlar Kurumu. AKFEN. İstanbul'daki işadamları ve Senirkentliler Demeğinin 2015 yılı içinde toplamda 10 bine yakın öğrencinin barınabileceği yurt yatırımlarına başlaması bekleniyor. Bu yatırımların ardından SOÜ'nün İkiye bölünmesi yada yenisinin kurulması şeklinde ikinci bir üniversiteyi talep etmek için İsparta'nın eli güçlenmiş olacak.

EN ÖNEMLİ SORUN BARINMA

İsparta'nın büyük önem verdiği üniversiteli öğrenci sayısının artırılması için ikinci üniversite talepleri bir süredir dile getiriliyordu. 2014ün son günlerinde ilk olarak Milletvekili Süreyya Sadi Bilgicin dile getirdiği ikinci üniversitenin SDÜ'nün ikiye bölünerek oluşturulması fikri tartışmalara neden oldu. Fakat tüm bunlara rağmen ikinci üniversite her ne şekilde oluşturulursa oluşturulsun, İsparta'nın en önemli sorunlarından birini öğrencilerin barınma sorunu oluşturuyor öğrencilerin barınma sorunları ve yeni üniversitesinin oluşturulması tartışmaları 2015in yurt yatırımları yılı olmasını sağladı. 2015 yılı içinde başta KYK olmak üzere AKFEN Holding. İstanbul'daki İşadamları, Senirkent Yükseliş Vakfı gibi çeşitli kurum ve kistler tarafından toplamda 10 bin öğrenicinin barınma sorununu karşılayacak yurt inşaatlarının başlaması bekleniyor.

2015 YILINDA YAPIMINA BAŞLANMASI BEKLENEN YURT PROJELERİ

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) 2015 yilı içinde Isparta'da 3 bin öğrencinin barınabileceği yurt yapmayı planlıyor. KYK'nın bunun yanı sıra özel sektör tarafından yurt binası olarak kullanılabilecek binaları da kiralayarak yurt yeni açacağı düşünülüyor.

AKFEN
Isparta Şehir Hastanesinin yapım işini üstlenen AKFEN Holding şehir hastanesinin yanı sıra başka bir alanda 1500 kişilik öğrenci yurdu yapacağını duyurmuştu. AKFEN Holding yurt anlamında 2015 yılı içinde Tükiye genelinde 7 bin 300 kişilik yun yapmayı planlıyor Bunlann arasında en hızlı inşa edileceği yurtlardan biride İsparta'ya yapılacak bin 500 kişilik öğrenci yurdu.

İstanbul'daki işadamları İstanbul'daki Ispartalı İşadamları milletvekilleri ve şehrin bürokratları tarafından İsparta'ya 5 bin kişilik öğrenci yurdu yapma noktasında ikna edilmişti. İstanbul yolu üzerindeki eski SSK hastanesi arkasındaki arazinin, İl Genel Meclisinde yapılan görüşmede İstanbul'daki işadamlarına verilmesi konusunda karara varılmıştı. Surecin önümüzdeki ay hızlandırılarak arsanın bu yıl içinde verilmesi ve 5 bin kişilik öğrenci yurdu yapımına başlanması bekleniyor. Senirkent Yükseliş Vakfı Senirkent Yükseliş Vakfı, Doğan Ay tarafından bağışlanan Çünür'de 800 m2*lik bir alana yurt yapmak için çalışmalara başladı.

Yurt projesi hazırlandı ve Belediye Meclisi İmar Komisyonunda görüşülüyor Görüşmelerin önümüzdeki ay tamamlanması ve inşaata hemen başlanarak önümüzdeki yıla yurdun açılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum