İkinci Üniversitenin Peşini Bırakmıyor

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz Isparta’ya “Şehr-i Gül” isminde ikinci devlet üniversitesinin açılması için verdiği kanun teklifini Meclis gündeminde tutmaya devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Haziran 2013 18:02
İkinci Üniversitenin Peşini Bırakmıyor

Verdiği kanun teklifine AKP Isparta Milletvekillerinin imza atmamasını ve Meclis Genel Kurulunda teklifi desteklememesini eleştiren Korkmaz, konuyu Genel Kurulda bir günde üç defa gündeme getirdi. AKP Grubu ile Nevzat Korkmaz arasında sert tartışmalar yaşandı. Korkmaz yaptığı konuşmalarda Genel Kurula seslenerek: “Isparta ikinci devlet üniversitesi yatırımını istemektedir. Şehrin altyapısı hazırdır ve Isparta halkı bu yatırımı dört gözle beklemektedir. Isparta’nın eksiği nedir? Her alanda olduğu gibi üniversite alanında da niye Isparta’mız arka plana itilmiştir? Bu suallerin cevabını Isparta halkı acil olarak AKP milletvekillerinden bekliyor. Hatırlatmak isterim ki böyle bir tasarı önünde iken hiçbir şey yapmayanların, kılını bile kıpırdatmayanların yarın Isparta halkına söyleyecek sözleri de olmayacaktır” dedi. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş söz alarak Isparta’ya ikinci bir üniversitenin bu tasarıda gündemlerinde olmadığını Genel Kurula bildirdi. Tekrar kürsüye çıkan Kokrmaz: “Sayın Recep Özel, galiba bir vekâlet kullanmak durumunda kaldı, söyleyecek sözü olmayınca Grup Başkan Vekilini çıkardı ortaya. İktidarınız döneminde Isparta hep kaybetmiştir. Haydi Isparta’ya ikinci üniversite için getirin teklifinizi MHP Grubu olarak altına hemen imza atacağız.” dedi. Milletvekili Korkmaz, ikinci üniversite konusunu gündemde tutmaya ve Isparta’nın menfaatleri için çalışmaya devam edeceğini bildirdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum