İktidar Isparta’ya Ne Verdi?

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakamkçı, Isparta'nın iktidara her şeyi verdiğini belirterek "Peki iktidar Isparta'ya ne verdi?" diye sordu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2014 15:07
İktidar Isparta’ya Ne Verdi?

CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı Isparta Halıcılar, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Dokumacılar ve Kilimciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulunda yaptığı konuşmada “Biz iktidara Isparta olarak her şeyi verdik. Birinci dönemde 4 tane milletvekili verdik. İkinci dönemde 3 tane milletvekili verdik. Üçüncü dönem 2 tane milletvekili verdik, bir belediye başkanı verdik. Referandumda evet dedik. Peki bunlara karşılık Isparta ne aldı?” diye sordu.

Isparta Halıcılar, Tuhafiyeciler, Manifaturacılar, Dokumacılar ve Kilimciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Genel Kurulunda konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı AVM’lerin küçük esnafı bitirdiğini söyleyerek “Hastalıkları doğru tahlil edersek, çözümlerini de daha kolay buluruz. Küreselleşme olgusu dünyada bitti. Ama ne yazık ki bizim ülkemizde devam ediyor. Biz önlemler alarak esnafımızı küreselleşmeye karşı korumak zorundayız. Belediye kendi esnafını markalaştırmak zorunda, sizi markalaştırabilirsek, o zaman AVM’lerle rekabet etme şansını yakalayabiliriz. AVM’lere karşı güçlü bir yapılanmayı sağlamalıyız. Daha da önemlisi AVM’lerin şehir içinde değil, şehrin dış bölgelerinde yapılanması sağlanmalı. Esnafın daha ciddi korunması sağlanmalıdır. Bu önlemler alınmazsa esnaf yaşamayacak. Esnaf giderse hepimiz gideriz” dedi.

ISPARTA’YA NE KALDI?
Isparta halkının iktidara sonsuz destek verdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çakmakçı “Biz iktidara Isparta olarak her şeyi verdik. Birinci dönemde 4 tane milletvekili verdik. İkinci dönemde 3 tane milletvekili verdik. Üçüncü dönem 2 tane milletvekili verdik, bir belediye başkanı verdik. Refarandumda evet dedik. Peki bunlara karşılık Isparta ne aldı? Soran var mı? Yada hesabını veren var mı? Maalesef kimse hesap vermiyor. Isparta’dan bölge müdürlükleri gitti, o gitti, bu gitti. Isparta’ya ne kaldı? Bir tane havaalanı var, yeteri kadar çalışmıyor. Organize sanayi ikinci oldu mu? Hayır. Duble yollar varmış. Isparta’da yok. Planlaması yapılan Burdur yolunun ise kamulaştırılması önceden yapıldı. Bunların yaptığı bir tane kamulaştırma yok. Eğer bir tane kamulaştırma yapmak için bekleseydiniz, yıllarca beklerdiniz. Önce her şeye sahip çıkmadan yapılanlara teşekkür etmesini hepimiz öğreneceğiz” şeklinde konuştu.

ESNAFA DESTEK YOK
Toplumun kredi kartlarına mahkum edildiğini belirten CHP Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Lütfi Çakmakçı “Gelir dağılımı doğru olmadığı için yani insanları ceplerinde olmayan paralara mahkum edip, sonuçta kredi kartları ile insanları borçlu hale getirdikten sonra, kredi kartlarını kullanmayın çağrıları yapılıyor. Peki neden kullandırdın bu kredi kartlarını soran var mı? Mevzuat, vergi, sosyal güvenlik esnafın önünde ciddi bir engel. Odamız bu konuda bazı iyileştirilmeler yapılmasını sağlamış. Finansal yetersizlik var, planlama, pazarlama konusunda stratejik tedbirler yok. Sonra esnaf yok oluyor deniyor. Esnaf yok oluyor diyerek bir yere gidemeyiz. Esnafa sahip çıkmak zorundayız. Ona göre kredilendirme, destek sağlanmalı. Isparta destek alamıyor neden? Gelin inceleyin hangi ihtisas alanları varsa o ihtisas alanlarına göre destek verin. Esnaf gelişsin, burada halıcılık varsa halıcılık gelişsin, verin desteği neden vermediniz?” diye sordu.

ISPARTALI OLMAKTAN GURUR DUYDUK
Belediye Başkanlığı görevine gelmesi halinde Isparta’yı en ileri noktaya taşıyacaklarını söyleyen Prof. Dr. Çakmakçı konuşmasında şunlara yer verdi. “Isparta’da ciddi bir eğitim kurumu var ama bu eğitim kurumunun halka ve esnafa ulaşmadığını görüyoruz. Yerel yönetimi bize verirseniz, eğitime özel önem vererek sanayinin de, esnafın da eleman ihtiyacını karşılamak için nitelikli eleman yetiştirilmesi için çalışacağız. Ispartalı olmaktan her zaman gurur duyduk, bundan sonrada duyacağız. Ama her yerde Ispartalıyım diyebiliyor muyuz? Artık Ankara’ya, İstanbul’a gidince Ispartalı olduğumuzu söylemekten çekinmemeliyiz. Biz Ispartalıyız ve Isparta’yı en ön noktalara götürmeliyiz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum