İktidar Övünüyor Isparta Dövünüyor

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam, Basın Bayramı sebebiyle bir araya geldiği gazetecilerle gündemi değerlendirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2018 19:25
İktidar Övünüyor Isparta Dövünüyor

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam, Basın Bayramı sebebiyle bir araya geldiği gazetecilerle gündemi değerlendirdi. Partinin olağan üstü kurultay gündeminden yerel gündeme kadar bir çok konuda açıklamalar yapan Büyükçam iktidarı Eğirdir, Konya ve Dereboğazı yolu üzerinden eleştirdi.

İYİ Parti Isparta Merkez İlçe Başkanı Hasan Büyükçam, Basından Sansürün Kaldırılışı’nın yıl dönümü olarak kutlanan Basın Bayramı sebebiyle gazetecilerle kahvaltıda bir araya geldi.

Gramafon Kafe’de gerçekleşen buluşmada yerel gündeme dair de açıklamalarda bulunan Büyükçam, iktidarın duble yollarla övündüğünü ancak Isparta’nın Eğirdir, Konya ve Dereboğazı yolları konusunda hala çile çektiğini kaydetti. Büyükçam, “Bitmeyen Eğirdir yolu meselesi var. Seçim zamanlarında da söylemiştik. ‘Aşkımız Eğirdir yolu gibi hiç bitmesin’ diye gelin arabalarının arkasına yazılar yazılan bir efsane haline geldi Eğirdir yolu. Türkiye’yi duble yollarla ördük diye övünen bir iktidarın Isparta ile ne alıp veremediği var bilemiyoruz ama Eğirdir Yolu, Konya Yolu, Dereboğazı Yolu ortada duruyor. Isparta’ya Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar geliyor, her geldiklerinde bu yolları bitireceğiz diyor. Bu duruma bir anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

TÜRK SİYASİ TARİHİNİN GÖRMEDİĞİ BİR ERDEM
İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in partiyi seçimli olağanüstü kurultaya götürmesi ve yapılacak kurultayda aday olmayacağını açıklaması üzerine de değerlendirmelerde bulunan Büyükçam, partilerinin bir genel başkan sorunu olmadığını söyledi. Büyükçam, “Türk siyasi hayatının görmediği bir erdem ve onurla, genel başkanımız sayın Akşner başarılı olmasına rağmen, tüm sorumluluğu üzerine alarak partiyi seçimli olağan kurultaya götürüyor. Kendisinin aday olmayacağını belirtmiş olması üzücü. Ancak, Üst kurul delegelerimiz, milletvekillerimiz, il ve ilçe başkanlarımız genel başkanımızın arkasında ve olağan üstü kurultayda da aday olmasını sağlayacağız” dedi.

YEREL SEÇİMLERDE GÜÇLÜ BİR İYİ PARTİ
Yerel seçimlere güçlü bir İYİ Parti olarak Meral Akşener liderliğinde katılacaklarını kaydeden Merkez İlçe Başkanı Büyükçam, “Partimizde demokrasi kanalları oldukça güzel işliyor. Partimizin bir genel başkan sorunu yok. Başka bir parti delege sayısını toplamış olmasına rağmen genel başkanları o dönemde partiyi nasıl bir sürece götürdü o dönem hep birlikte gördük. Delege sayısı toplanıyor ama olağanüstü kurultayı mahkemeye veriyor. Bir diğer parti yine imza topluyor ama genel başkanları kurultaya sıcak bakmıyor. Biz de ise durum bambaşka. Genel Başkanımız partiyi seçimli olağanüstü kurultaya çağıyor. Ancak, delegeler, milletvekilleri farklı düşünüyor ve Sayın Meral Akşener’in liderliğinin devam etmesi yönünde görüş bildiriyor. Bu durum bile tek başına İYİ Parti’nin demokrasi anlayışını gözler önüne seriyor” dedi.

SANSÜRE HEPİMİZ TANIĞIZ
Gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramını da kutlayan Büyükçam, “Bayramınızı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Gerçekten 110 yıl önce basında sansürün kaldırılmış olması gerçeği varken, halen uygulanan sansüre aslında hepimiz tanığız. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, basında kendisini eleştiren bir yazı görmediği zaman “ne oluyor?”diye sorarmış. Gerçekten hür, özgür iradesi ile gazetecilik yapılabilen ortamlarda gününüzü kutlamak isterim. Bu buluşmayı geleneksel hale getirmek istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum