İktidara Hazırız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili adayları basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. CHP İl Başkanı Senayi Demirkol ve 4 milletvekili adayı konuşmalarında ‘iktidara hazırız’ mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2015 14:08
İktidara Hazırız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili adayları, İl Başkanı Senayi Demirkol, İlçe başkanı Talimdar Üzümcü, Kadın Kolları Başkanı Havva Dinçtürk, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu.

Seçimlere 1 aydan az bir süre kalması ile birlikte seçim çalışmalarına hız veren CHP adayları, basın mensupları ile yaptıkları toplantıda iktidara yüklendi. Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçimlere hazır olduklarını belirten CHP İl Başkanı Senayi Demirkol “Seçimlere programlarımız ve kadrolarımız ile ön seçimlerde belirlediklerimiz adaylarımız ile hazırız” dedi.

‘ÜLKEYE HALKIN İKTİDARINI GETİRECEĞİZ’
Konuşmasını şu şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Senayi Demirkol “Belki de bugüne kadar hiçbir siyasi parti, hiçbir seçime CHP kadar Türkiye sorunlarına hakim, çözümlerini hazırlamış olarak girmeyi başaramamıştır. CHP olarak milletin çok özlediği ekonomik refahı eşit ve adil hak dağılımını, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği ve beraberliği getirmek için geliyoruz. Birlik içinde üşenmeden, yorulmadan, bölünmeden tüm il ve ilçe örgütlerimiz ile birbirimize tutunarak bu ülkeye halkın iktidarını getireceğiz” diye konuştu.

‘DEMOKRASİNİN 4. AYAĞIDIR, BASIN’
Yasama, yargı ve yürütmenin yanı sıra demokrasiyi ayakta tutan 4. unsurun basın olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı İrfan Bakır “Bizi eleştiren bize sağduyu ile yaklaşan kimler varsa saygı göstermek zorundayız. Medyanın temel işlevi, eleştiri üzerine kurulmuştur. Bizi eleştirenlere her zaman saygı duymak zorundayız. Siyasetçi her zaman eleştirilebilir ama önemli olan eleştiriden ders almak gerekmektedir. Yanlışı varsa düzeltmelidir. Demokrasiyi ayakta tutan unsurlar, yasama, yargı ve yürütmedir ama bu hususta en önemlisi medyaya düşmektedir. Demokrasinin ayakta tutan dördüncü unsur ise medyadır. İktidara geldiğimiz zaman herkese eşit şekilde yaklaşacağız. Basın ve internet kanununu tekrardan düzenleyeceğiz” dedi.

Türkiye'de gazetecilerin zor şartlarda görev yaptığını dile getiren Bakır "Gazeteci gelişmiş demokrasilerde toplumun gözüdür; toplumun kulağıdır. Gazetecilerin duyduklarını, gördüklerini, bildiklerini topluma vicdan süzgecinden geçirerek doğru bir şekilde aktarabilmesi gerekiyor.
Basın toplumun gelişmesi için, insan hakları için, demokrasi için en az siyasi partiler kadar, parlamento kadar önemlidir. Basın gelişmiş demokrasilerde hak ettiği itibarı görse de, ülkemizde maalesef bu seviyeye gelmiş değiliz. Özellikle yerelde gazetecilik yapmak gerçekten zor.

Yaşadıkları zorlukları yakından bilen kişileriz. Basın mensuplarının çözümü noktasında destek noktasında, istişare anlamında elimizden geleni yapmaya hazırız. Umuyorum ki basınımızın sorunları çözülür. Basın üzerindeki baskı biran önce kalkar, basın üzerindeki sansür son bulmasını temenni ediyorum” dedi.

‘BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ’
Ak Parti’nin iktidarda olduğu süre boyunca basın organlarına çok yasak koyduğunu dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk “Ak Parti 13 yıldır basına çok yasak koydu. Özgür olması gereken basın susturuldu. CHP iktidar olduğunda basının tekrardan özgür olmasını sağlayacağız. Taraflı yayınlar yapmak ve halkı yanıltmak ve en kötüsü de iktidarın ağzından yanıltmaktır. İktidarımızda özgür basın için uğraşacağız. Bu kadar taraflı yayınların yapılıyor olması halkımızı yanıltıyor ve huzursuz ediyor. Bu konuda çok şikayet var. Bunlara malzeme olmamak lazım” şeklinde konuştu.

‘12 SENEDE YAPAMADIKLARINI 4 SENEDE YAPACAĞIZ’
CHP Genel Başkanının bugün Isparta’da çok önemli açıklamalarda bulunacağını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı Mustafa Ceyhan “CHP Genel Başkanımız bugün Türkiye için çok önemli açıklamalarda bulunacak. Isparta’da neler yapılmadı ve nelerin yapılacağı anlatılacak. Ispartalı geçmiş 12 senede bu iktidarın yapmadıklarını ve gelecek 4 senede bizim yapacaklarımızı duyacaklar. Tüm Ispartalıyı meydana bekliyoruz. Şu zamana kadar açıklamadığımız projeler açıklanacak” dedi.

‘SESİMİZ OLUN’
Konuşmasında şu ifadelere yer veren Ceyhan “Kurumları yönlendiren kişiler basındır. Basının asli görevi sormaktır. 12 yıldır yapılmayanları, bizim açıkladığımız bilgileri teyid etmek için, 12 yıldır Isparta milletvekillerine sorunuz” dedi.

Ceyhan, iktidar partisi milletvekillerine de seslenerek “8 yıldır Isparta’ya hiçbir faydanız olmadı. Hiçbir şey getirmediniz. Isparta’ya çevre şehirlerden farklı hiçbir şey yapmadığınız için beceriksizsiniz” dedi.

‘BASKIYA ÇARE OLACAĞIZ’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Adayı İzzet Beydoğan “Basın özgür değilse, bu ülkenin vatandaşı tutsak anlamına gelir. Vatandaşın haber alma özgürlüğü engellenmiştir. Gerek merkezde gerekse ilçelerdeki basın mensuplarının işleri çok zor. Hükümet baskısı altına çalıştıkları için zor şartlar içerisindeler. İstedikleri gibi yazamadıklarını da biliyoruz. Bu iktidarın yapamadıklarını yapacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.