'İl Başkanlığı Sana Ağır Geliyor'

Zülüflü’nün istifası sonrası açıklamalar ortamı gerdi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2012 18:24
'İl Başkanlığı Sana Ağır Geliyor'

Keçiborlu İlçesi Aydoğmuş beldesinin Belediye Başkanı Ramazan Zülüflü, il teşkilatının belediyelere ilgisiz kalmasını öne sürerek Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa etti.  İl Başkanı İsa Yalçın, istifayı gördüğü lüzum üzerine kabul ettiğini ve Zülüflü’yü aramadığını söyledi. Zülüflü, Yalçın’a  “İl Başkanlığı görevi sana ağır geliyor” diye seslendi

Milliyetçi Hareket Partisi, Aydoğmuş Belediyesinden gelen istifa haberleriyle sarsıldı. Keçiborlu ilçesi Aydoğmuş beldesinin Belediye Başkanı Ramazan Zülüflü, İl yönetiminin kendilerine sahip çıkmaması, ilgisiz kalması nedeniyle 16 Kasım’da partisine istifasını sundu.  O istifa İl Başkanlığı tarafından kabul edildi.   

Kanal3’te yayınlanan 3.Boyut programının konuğu olan MHP İl Başkanı İsa Yalçın’a  Zülüflü’nün istifası soruldu. Yalçın, 5 dakika bile düşünmeden gördüğü lüzum üzerine istifasını kabul ettiğini ve  Zülüflü’yü aramadığını söyleyince Başkan Zülüflü’nün tepkisi çok sert oldu. 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Aydoğmuş Belediye Başkanı seçilen Zülüflü gazetecilere yaptığı açıklamada “MHP il Başkanı İsa Yalçın  görevinde olduğu bu süre  içerisinde hiçbir zaman gelip nasılsınız diye bile sormadı. Belediye Başkanlarıyla istişare etmeye bile gerek duymadı. Ben de gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa ettim” dedi. 

YALÇIN’A SERT GÖNDERME
Kanal 3 Tv 3. Boyut programında MHP İl Başkanı İsa Yalçın’ın şahsıyla ilgili bazı açıklamalarda bulunduğunu kaydeden Zülüflü, “ Ben ‘gördüğüm lüzum üzerine istifa ediyorum’ diye kendisine bir istifa dilekçesi gönderdim.

Arkadaş da gördüğü lüzum üzerine 5 dakika bile düşünmeden istifamı kabul ettiğini söyledi. Bunu talihsiz bir açıklama olarak görüyorum.

İl Başkanlığı süresinin her safhasında olduğu gibi bu açıklamasını da  bir sorumsuzluk olarak kabul ediyorum. Kendisine istifa eden Belediye Başkanını aradınız mı? diye sorulduğunda aramadığını söyledi.  Doğru beni aramadı. Neden aramadığını sormuyorum.

Ama bir il başkanı istifa eden bir belediye başkanını arayıp; ‘Arkadaş sen hangi lüzum üzerine istifa ediyorsun?’ diye sormasının asli görevi olduğunu düşünüyorum. Bunu bile yapamıyorsan İl Başkanlığı görevinin sana ağır geldiği aşikardır” dedi

‘SORUMSUZ İL BAŞKANINA TAVIR ALMAK HAKKIMIZ’
Yalçın’ın ‘MHP’nin oylarıyla kimse şov yapamaz’  dediğini anımsatan Zülüflü, “MHP oylarıyla kimse şov yapamaz ama sorumsuz ve duygusuz insani duyguları bile körelmiş yönetime ve il başkanına tavır almak bizim hakkımızdır. Bu hakkı da kimse bizim elimizden alamaz. İl Başkanlığınız süresince hiçbir zaman gelip ‘nasılsınız?’ diye sormadınız. Belediye başkanlarıyla istişare bile etmediniz.

Sayın İl Başkanım İsa Bey Televizyona çıkıp her türlü yardım yaptık’ diyerek yalan ve yanlış 3 – 5 cümleyle şov peşindedir.  ‘Misafirlerini ağırlayacak koltukları bile biz verdik’ diye  bir kaç cümle sarf etti. Böyle bir şey asla yoktur.  Bunu da ispat etmek zorundadır. MHP İl Başkanına yalan söylemek yakışmıyor.  Aydoğmuş Belediyesi’ne, Isparta Belediyesinden kiralama usulüyle bir kepçe alınmıştır.

Belediyemize  kiraladığımız  kepçenin İsa beyle uzaktan veya yakından alakası yoktur. Ben gördüğüm lüzum üzerine istifa ederken hiç kimseyi suçlama gibi bir niyetim yoktu olamazdı. Kaldı ki Milliyetçi Hareket Partisi camiasında benim o kadar çok sevdiğim arkadaşlarım var ki bunların beni hoş görmelerini istiyorum” diye konuştu.

ARALARINDAKİ SOĞUKLUĞUN NEDENİ
İl Başkanı İsa Yalçın’la daha il başkanı seçilmeden önce aralarındaki bir  diyalogdan dolayı soğukluk başladığını tahmin ettiğini belirten Zülüflü, “İsa Bey  o dönem il başkan yardımcısıydı ve il başkanlığına aday olmuştu. İsa Beyin ofisinde oturuyorduk ve İsa Bey, İl Başkanı olduğu zaman yapacaklarından bahsediyordu.

Kendisine ben, ‘İsa Bey bu yapacaklarınızı başkan olarak değil de il başkan yardımcısı olarak yapsaydınız’ dedim. O günden sonra zaten hep aramızda bir soğukluk vardı ve böyle sonuçlandı. Camiamızı ve dostlarımızı utandıracak hiçbir şekilde hiç bir hareketimiz olmadı” görüşünü iletti. Zülüflü bundan böyle bağımsız belediye başkanı olarak görev yapacağını söyledi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum