İl Genel Meclisi Seçime Gidiyor

İl Genel Meclisi Pazartesi günü seçime gidiyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2016 15:21
İl Genel Meclisi Seçime Gidiyor

İl Genel Meclisi, meclis başkanı başta olmak üzere komisyon üyeleri ve başkan vekilleri ile il encümeni üyelerinin seçileceği Nisan ayı oturumlarına Pazartesi günü başlayacak.

İl Genel Meclis Başkanlığı için MHP Grubu adına Cengiz Kocabaş’ın aday gösterileceği daha önce açıklanmıştı. AK Parti’den ise mevcut İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat’ın yeniden meclis başkanlığına aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

İl Genel Meclisi Nisan ayı toplantılarına pazartesi günübaşlayacak. Nisan ayı gündeminde İl Genel Meclis Başkanı, başkan vekilleri,katip üyeler, il encümen üyeleri ve komisyon üyelerinin seçimleri yer alıyor.İl Genel Meclis Başkanlığına MHP Grubu tarafından Cengiz Kocabaş adaygösterilecek. AK Parti ise daha önce olduğu gibi İl Merkezinin meclisüyelerinden birini İl Genel Meclis Başkanlığına aday gösterecek. AK Partigrubundan ise kimin aday gösterileceği henüz açıklanmazken, mevcut İl GenelMeclis Başkanı Ali Bolat’ın adaylığına ökesin gözüyle bakılıyor. İl GenelMeclisinin gündeminde yer alan bir başka önemli konu ise 2015 yılı gelir,gider, hesap ve işlemleri ile ilgili olarak Denetim Komisyonunca hazırlananraporun meclis üyelerine sunulması.

MECLİS BAŞKANI 2 YIL GÖREV YAPACAK
Mahalli idareler seçimlerinin ardından İl Genel Meclis Üyeleri tarafından Ak Parti Grubu adına seçilen Ali Bolat’ın 2 yıllık görev süresi bu ay itibari ile doluyor. İl Genel Meclisinde yaşanacak başkanlık seçimi için MHP Grubu adına Cengiz Kocabaş’ın adaylığı geçtiğimiz gün açıklanmıştı. MHP grubunun Cengiz Kocabaş’ı aday göstermesi ile ilgili yapılan açıklamalarda ise İl Genel Meclis Başkanı Ali Bolat’ın taraflı davrandığı yönünde açıklamalar yapılmıştı.
İl Genel Meclis Başkanlığı için Ak Parti’den kimin aday gösterileceği henüz resmi olarak açıklanmasa da parti geleneği gereği İl Genel Meclis başkanlığına Isparta merkez İl Genel Meclis üyelerinden birinin aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut İl Genel Meclis Başkanı AliBolat2ın daha önce yaptığı açıklamalarda yeniden il Genel Meclis Başkanlığına sıcak baktığını göstermesi ile Bolat’ın yeniden aday gösterileceği düşünülüyor.
İl Özel İdaresi Kanunu gereğince İlk Mahalli İdareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere İl Genel Meclis Üyeleri arasından gizli oy ile Meclis Başkanı seçilecek.

BAŞKAN VEKİLLERİ VE ENCÜMEN ÜYELERİ DE SEÇİLECEK
İl Genel Meclisi Nisan ayı oturumlarında Meclis başkanının yanı sıra iki başkan vekili ile iki asil iki yedek dört katip üyenin de seçimleri yapılacak.Ayrıca 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 25 ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 19. maddesi gereğince gizli oy ile İl Genel Meclis Üyeleri arasından 3 İl Encümeni üyesi de 1 yıl süre ile görev yapmak üzere seçilecek.

KOMİSYON SEÇİMLERİ DE YAPILACAK
Bunların yanı sıra İl Genel Meclisinin komisyon üyelerinin seçilmesi de nisan ayı oturumlarının gündeminde yer alıyor. Kanunen kurulması zorunlu bulunan; Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İl Genel Meclisince kurulmasına gerek görülecek diğer komisyonlar ve komisyonlarda görev alacak üyeler 1 yıl süreyle görev yapmak üzere seçilecek.

DENETİM KOMİSYONU RAPORU MECLİS GÜNDEMİNE GELİYOR
İl Genel meclisinin nisan ayı oturumlarının bir diğer önemli konusu ise 2015 yılı gelir, gider, hesap ve işlemleri ile ilgili olarak Denetim Komisyonunca hazırlanan raporunun İl Genel Meclis üyelerine sunulması. Geçtiğimiz yıllarda İl Genel Meclis üyelerinin bilgisine sunulan denetim komisyonu raporları ile ilgili İl Genel Meclis üyeleri arasında tartışmalar yaşanmıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.