İl Genel Meclisi Üyesi Şallı'dan Önemli Serzeniş

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kadir Şallı, organize tarım ve hayvancılık konusunda İl Genel Meclisi'nin önerilerinin dikkate alınmadığı gerekçesiyle 6 daire müdürünü eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Temmuz 2011 22:08
İl Genel Meclisi Üyesi Şallı'dan Önemli Serzeniş

AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Kadir Şallı, organize tarım ve hayvancılık konusunda İl Genel Meclisi'nin önerilerinin dikkate alınmadığı gerekçesiyle 6 daire müdürünü eleştirdi.

Şallı, İl Genel Meclisi'nde yaptığı konuşmada, geçen yıl Kasım ayında hayvancılık ile ilgili olarak verdikleri bir önerge hakkında 6 kamu kurum ve kuruluşundan hayvancılığa dayalı ihtisas bölgelerinin oluşturulmasına ilişkin çalışma yapılarak Meclis'e bilgi verilmesini istediklerini vurguladı. Üzerinden 8 ay geçmesine rağmen hala hiçbir kurumdan bilgi gelmediğini belirtti.

İl Özel İdaresi, Tarım, Çevre ve Orman, Milli Emlak, Sağlık, Sanayi ve Ticaret il müdürlüklerini eleştiren Şallı, şunları söyledi:

"Halkın iradesiyle oluşan, yüce Meclisimiz üzülerek söylüyorum ki, kamu kurumları tarafından kayda dahi alınmamaktadır. Ne acıdır ki, 8 ay geçmesine rağmen kamu kurum ve kuruluşlardan herhangi bilgi gelmezken, Çevre ve Orman Bakanlığınca, yürürlükte olan Konya Isparta Planlama Bölgesi, Çevre Düzeni Planının, bazı hususları, 9 Mart 2011 tarihinde değiştirilmiş ve ilimizde nitelikleri belirtilen tarım arazilerinde, hayvancılık yapılamayacağı belirlenmiştir. Alınan kararlar, adı geçen kurum amirleri tarafından göz ardı edilmeseydi, belki de bugün Isparta'da, hayvancılık için yapılan milyonlarca liralık yatırım, boşa gitmemiş olacaktı. "

Kurumların İl Genel Meclisi tarafından alınan kararları ciddiye almadıklarını ileri süren Şallı, Meclis'in çalışmalarının sadece kağıt üzerinde kaldığını ve konunun muhataplarının Isparta'nın menfaatleri doğrultusunda yeterli hassasiyetleri göstermediklerini belirtti.

Milletin kendilerine yüklemiş olduğu vebal ve sorumluluğu Meclis üyelerinin fazlasıyla yerine getirdiğine inandığını vurgulayan Şallı, ancak kamu kurumlarındaki koordinasyon eksikliğinin Isparta'ya gün geçtikçe zarar verdiğini ileri sürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum