İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinde Üye Sayıları Değişti

İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinde Üye Sayıları Değişti

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Şubat 2019 11:10
İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisinde Üye Sayıları Değişti

İl Seçim Kurulu; merkez, ilçe ve belde belediyelerin 31 Mart Yerel Seçimlerinde kaç meclis üyesi çıkaracağını belirledi. İl Genel ve Belediye meclis üye sayıları nüfusa göre çıkarıldı.

31 Mart Yerel Seçimleri için geri sayım devam ederken, Isparta İl Seçim Kurulu nüfus oranına göre hangi ilçenin kaç adet belediye meclis üyesi çıkaracağını belirledi. Buna göre siyasi partiler merkez ilçe ile birlikte 13 ilçede Belediye Meclisi için 212, İl Genel Meclisi için 34 meclis üyeliğini paylaşacaklar.

MERKEZİN İL GENEL MECLİSİ ÜYESİ 6’DAN 7’YE YÜKSELDİ
Isparta’nın geçtiğimiz gün açıklanan nüfusuna göre yeniden değerlendirilen Belediye ve İl Genel Meclisi üyeliklerinde merkez ilçenin çıkaracağı İl Genel Meclisi üyesi sayısı 6’dan 7’ye yükseldi. Merkez ilçenin dışındaki diğer ilçeler ise nüfuslarına göre 2 veya 3’er meclis üyesi çıkaracaklar. Buna göre; Merkez ilçe 7, Atabey, Gönen, Aksu, Gelendost, Keçiborlu, Uluborlu, Senirken, Sütçüler ve Y. Bademli ilçeleri 2’er üyesini İl Genel Meclisine gönderirken, Eğirdir, Ş. Karaağaç ve Yalvaç ise 3’er üyesini İl Genel Meclisine gönderecek.

HANGİ İLÇE KAÇ MECLİS ÜYESİ ÇIKARACAK?
Belediye Meclis Üyeliklerinde ise, Isparta Merkezin meclis üyesi sayısında herhangi bir değişiklik olmadı ve üye sayısı yine 31 olarak belirlendi. Yine nüfus durumuna göre belirlenen Belediye Meclis üyelikleri için Atabey, Gönen, Aksu, Gelendost, Senirkent, Keçiborlu, Uluborlu, Sütçüler ve Y. Bademli ilçeleri 9’ar meclis üyesi seçecekler. Ancak, Eğirdir ve Ş. Karaağaç ilçeleri 11’er meclis üyesi çıkarırken, Isparta’nın en büyük ilçesi olan Yalvaç ise 15 Belediye Meclis üyesi çıkaracak.

KASABALAR, 10 İLÇE İLE AYNI MECLİS ÜYESİNİ ÇIKARACAK
Öte yandan; Isparta merkeze ve ilçelere bağlı belde belediyeler ise aynı küçük olan 10 ilçe belediyesi gibi 9’ar belediye meclisi üyesi çıkaracak. Buna göre; Isparta merkez – Sav, Isparta merkez – Kuleönü, Gönen – Güneykent, Eğirdir – Sarıidris, Keçiborlu – Senir, Senirkent – Büyükkabaca, Ş. Karaağaç – Çiçekpınar ve Yalvaç – Hüyüklü Kasabalarının Belediyeleri 9’er meclis üyesi ile yönetilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.