İl Genel Meclisi'nde Ayağa Kalkma Uygulaması Sona Erdi

Isparta İl Genel Meclisi'nde başkanın toplantı salonuna girmesiyle meclis üyelerinin ayağa kalması geleneği, "Bireyin özgürlüğünü baskı altına alan bir uygulama" olduğu gerekçesiyle sonlandırıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2012 15:20
İl Genel Meclisi'nde Ayağa Kalkma Uygulaması Sona Erdi

Isparta İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun, gazetecilere yaptığı açıklamada, makama saygının insanların görevini layıkıyla yapıp yapmadığıyla ilgili olması gerektiğini söyledi.

Meclis üyelerinin seçilmiş sivil bireyler olduğunu belirten Zabun, "Bu gelenek meclisin ruhuyla bağdaşmıyor. Bireylerin üzerinde olumsuz etki oluşturabilecek her türlü uygulamalardan eğer yasa ve mevzuatta yoksa vazgeçmeliyiz. Bu tür geleneklere bağlı olmak yerine eleştiren, düşünen, sorgulayan nesillerin yetişmesi için çabalamalıyız. Bireyin idaresini baskı altına alan uygulamaları artık terk etmek zorundayız. Umarım Isparta İl Genel Meclisi bu konuda örnek teşkil eder" dedi.

Daha çok demokratikleşmek için bireylerin üzerindeki antidemokratik baskılardan kurtulması gerektiğini belirten Zabun, düşünen, eleştiren bireyler yetiştirmenin önemine işaret etti. Zabun, "Otorite değiştirerek yerine bir başka otorite getirme yönüne de gitmemeliyiz. Seçilmişler olarak bu konuda hassasiyetimizi ön planda tutmalıyız" diye konuştu.

Gelişmiş ülkelerde de ayağa kalkma uygulaması bulunmadığını, mecliste kimsenin kimseye üstünlüğü olmadığını anlatan Zabun, "Makama saygı, insanlığın görevini yapıp yapmadığıyla alakalı olmalı" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum