İl Genel Meclisi'nde Dijital Devrim

İl Genel Meclisi’nde dijital dönem resmen başladı. İl Genel Meclisi üyelerine 40 Bin TL’lik ödenekle dağıtılan laptoplar sayesinde 5 yıllık dilimde 310 Bin TL devletin kasasında kalacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Ekim 2014 15:32
İl Genel Meclisi'nde Dijital Devrim

AJANS32'NİN ÖZEL HABERİ

İl Genel Meclisi artık kırtasiye israfına dur dedi. Üyelerine 40 Bin TL ödenekle dağıttığı laptoplar aracılığı ile gereksiz kağıt israfına dur demiş oldu. Bu milli ekonomi açısından son derece önemli. Öyle ki, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat’ın Ajans32’ye verdiği bilgilere göre İl Genel Meclisi’nin 5 yıllık sadece kırtasiye masrafı 350 bin TL’yi buluyor.

1 OTURUMDA 10 BİN KAĞIT!
İl Genel Meclisi’nin sadece bir oturumunda 10 bin A4 kağıdının kullanıldığını kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, “Bu mesele sadece kağıt meselesi de değil. Doğayı korumak ve kağıt israfına dur demek anlamında da önemli bir adım. Artık herşey elektronik ortamda olacak. Dilekçeler, öneriler, soru önergeleri v.s. İl Genel Meclisi oturumlarında kağıt kullanımını sıfıra yakın düzeye indireceğiz” dedi.

HANTALLIK ORTADAN KALKACAK
Dijital ortamdan dolayı hizmetlerde bürokratik hantallığın da ortadan kalkacağını kaydeden Bolat, “Hizmete erişimi hızlandırıyoruz. Veri tabanı sayesinde online olarak tüm bilgilere anında erişilebilecek, üyelerimiz işlerini, projelerini bu veri tabanı sayesinde hem hızlı hem de güvenilir bir şekilde takip edebilecek” bilgisini verdi.

5 YILLIK KIRTASİYE GİDERİ 350 BİN TL
5 yıllık bir dilimde sadece kırtasiye giderinin 350 bin TL’yi bulduğuna işaret eden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, “Biz bu masrafı minimize etmiş olduk. 310 bin TL’lik bir dilimi 5 yıl içerisinde kasamızda korumuş olduk” dedi.

LAPTOPLAR KAMU MALI

Öte yandan İl Genel Meclisi üyelerine dağıtılan laptopların zimmetle verildiğine de işaret eden Bolat, “Görev süresi dolan üyelerimiz laptopları İl Genel Meclisi’ne teslim edecek. Bu laptoplar üyelerimizin şahsi malı değil, devletimizin malıdır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.