İl Genel Meclisinden SDÜ’ye Açılış Hediyesi

İl Genel Meclisi dün yapılan oturumuna amacına uygun olarak işletilmesi kaydıyla SDÜ’ye tahsis edilen Botanik Bahçesine ilişkin önerge damgasını vurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ekim 2013 12:57
İl Genel Meclisinden SDÜ’ye Açılış Hediyesi

Ak Parti’li Hüseyin Yıldırım, Yusuf Murat Parlak ve Nail Yaşar Akgül imzası ile verilen önergede 25 yıllığına SDÜ’ye tahsis edilen botanik bahçesinin amacına uygun olarak işletilip işletilmediğinin incelenmesi istendi. Önergenin son günlerde yaptığı icraatlar nedeniyle eleştiri alan Rektör Hasan İbicioğlu’na akademik yıl açılışı öncesinde tepki olarak gündeme geldiği düşünüyor.

SDÜ’nün bugün yapılacak akademik yıl açılış töreni öncesi İl Genel Meclisinde dün gündeme gelen bir önerge SDÜ ile Isparta kamuoyu arasındaki gerginliğinin diğer bir göstergesi olarak yorumlandı. Ak Parti’li üç İl Genel Meclis üyesi tarafından verilen önergede Botanik Parkının amacına uygun olarak işletilmesi kaydı ile 25 yıllığına SDÜ’ye tahsis edildiği, amacı dışında kullanılması halinde geri alınacağı belirtilerek, içinde Teknokentinde bulunduğu alan amacına uygun kullanılıyor mu? Diye incelenmesi istendi.

İl Genel Meclis üyeleri tarafından kabul edilen önergede şunlara yer verildi. “Mülkiyeti İI Özel İdaresine ait, ilimiz Çünür Mahallesi sınırları içerisinde bulunan toplam 257.180,50 m2 taşınmaz üzerinde kurulu bulunan içinde idari bina, nilüfer havuzları, kaya bahçeleri, çeşitli cins ağaç ve süs bitkilerinin bulunduğu Süleyman Demirel Botanik Bahçesi, tüm bakımı kendilerine ait olmak üzere kira bedeli alınmadan amacı doğrultusunda işletilmek kaydıyla ve kuruluş amacı dışında kullanılması halinde tahsisin iptali şartıyla İl Genel Meclisinin 05.06.2006 tarih ve 6/3-87 sayılı kararı İle 25 yıl süre İle Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğüne tahsis edilmiştir.

Söz konusu Botanik Bahçesinin günümüzdeki durumu ile amacı doğrultusunda işletilip işletilmediği hususunun incelenerek sonucuna göre karar tesisini arz ve talep ederiz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum