İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Isparta Valisi Memduh Oğuz, Eğirdir ve Beyşehir Gölü Özel Hükümleri kapsamındaki Çevre Düzeni Planı'nda yer alan bazı kararlar için, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na öneride bulunduklarını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2011 14:28
İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Vali Oğuz, İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamada, Eğirdir ve Beyşehir Gölü Özel Hükümleri kapsamındaki Çevre Düzeni Planı hazırlanırken alınan, "Dikili özel ürün, fiilen sulanan veya sulama Projesi kapsamında kalan tarım arazilerinde 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 27. maddesi kapsamında kalan hayvancılık amaçlı yapılar hariç, hayvancılık yapımı tesisine izin verilmez" hükmü ile organize hayvancılık bölgelerini teşvik etmek için alınan, "20 hektardan az olmamak üzere hayvancılık bölgeleri ilan edilir" hükmünün, yüzde 87'si sulak arazi olan Isparta'daki hayvancılığı olumsuz etkileyeceğinin düşünülmesi üzerine çalışma başlattıklarını bildirdi.

 

Çalışmalar kapsamında bazı çözüm önerilerini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bildirdiklerini kaydeden Vali Oğuz, Isparta nüfusunun büyük bölümünün tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığına dikkati çekti.

 

Oğuz, Isparta'da 26 bin 970 büyük baş hayvancılık işletmesinde 118 bin 449 büyük baş hayvan, 22 bin küçükbaş hayvan işletmesinde 270 bin civarında küçükbaş hayvan bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Çevre Düzeni Planı'ndaki bu hükümler, ilimiz topraklarının yaklaşık yüzde 87'si sulanabilir veya sulama programına alınmış alanlar olduğundan, hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlarımızın mağduriyetine sebep olabilir. Bu bakımdan, plana 'Tarımsal amaçlı yapılar için projesine uyulması şartıyla ihtiyaç duyulan miktarda her sınıf ve özellikteki tarım arazisi valilik izniyle kullanılır' şeklinde hüküm konulması, sakıncaları giderebilecektir. Bizim bakanlığa yaptığımız öneri bu, ön mutabakatımız da bu. "

 

Vali Oğuz, çalışmalardan milletvekillerinin de haberdar edildiğini ve konunun takipçisi olduklarını ifade ederek, "Daha önce (Biz burada olduğumuz müddetçe hiç kimse mağdur olmaz, çünkü vazifemizin, sorumluluğumuzun ne olduğunu biliyoruz) demiştim, onun gereğini yerine getirdik" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.