İl Kütüphanesinde En Çok Okunan 5 Kitap

İl Kütüphanesinde En Çok Okunan 5 Kitap

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Haziran 2017 13:21
İl Kütüphanesinde En Çok Okunan 5 Kitap

Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nurperi, 2016 yılında 106 bin 105 kitabın ödünç verildiğini ifade ederek, geçen yıl en çok okunan 5 kitabı şöyle sıraladı: “Kürk Mantolu Madonna, Harry Potter, Çalıkuşu, Yaban ve Açlık Oyunları.”
 
Şehir merkezinde yer alan Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi her yaştan insana hizmet vermeye devam ediyor. Öğrencilerin ders çalışabildiği ferah salonlar, araştırma yapabilecekleri bilgisayarlar, çocuklara kitap okumayı sevdirecek özel alanlar, dergiler, gazeteler, her şey var bu kütüphanede.

BİR YIOLDA 106 bin 105 KİTAP ÖDÜNÇ VERİLDİ
Şehir merkezinde olmasının yanı sırada birçok özelliği olan kütüphaneye yoğun ilgilin olduğunu belirten Halil Hamit Paşa İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nurperi Ak, 2016 yılında 106 bin kitap ödünç verildiğini açıkladı. Ak, şu bilgileri paylaştı:  “Kütüphanemiz 3 kattan mevcuttur. Birinci katta çocuk bölümü, ikinci katta yetişkin ve ödünç bölümü ve üçüncü katta araştırma salonumuzdan oluşmaktadır. İnternet salonumuz da üçüncü katta hizmet vermektedir. 2016 yılında 106 bin 105 kitabımız ödünç verilmiştir. Kütüphaneler arası ödünç verme sistemi de kullanılmaktadır. Araştırma yapan vatandaşlarımızın aradığı kitaplar bizim kütüphanemizde değil ise diğer kütüphanelerden getirtilerek okuyucularımıza verilmektedir.Ü

291 ÇEŞİT DERGİ VAR
Kütüphanemizde 291 çeşit dergimiz bulunmaktadır. 2 ulusal gazetemiz ve tüm yerel gazetelerimiz kütüphanemizde mevcuttur. Kullanıcı sayımız 261 bin 860, üye sayımız 27 bin 767’dir. Kütüphanemiz sabah 09 ile akşam 19 saatleri arasında hizmet vermektedir.

EN ÇOK OKUNAN 5 KİTAP
2016 yılında en çok okunan kitaplarımız; Kürk Mantolu Madonna, ikincisi Harry Potter, üçüncüsü Çalıkuşu, dördüncüsü Yaban ve beşincisi ise Açlık Oyunları’dır. Kütüphanemize bağlı olarak gezisi kütüphanemiz de vatandaşlarımızın ayağına giderek hizmet vermektedir.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.