İl Olamayacaklar

İçişleri Bakanı Atalay tartışmalara son noktayı koyan bir açıklamada bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2010 14:44
İl Olamayacaklar
Davullar çalındı, plakalar hazırlandı; ancak bugün hükümetin tepesinden gelen bir haber il olmaya bekleyen Çizre ve Yüksekova'da hayal kırıklığı yarattı! İçişleri Bakanlığı, haberde iddia edilen her iki ilçeyle ilgili bir çalışma yürütülmediğini, kriterler kapsamında sadece bazı illerin büyükşehir yapılacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'dan il olmayı bekleyen Şırnak'ın Cizre ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerine kötü haber! Geçtiğimiz hafta bir gazetenin manşetten duyurduğu ve her iki ilçede heyecan yaratan haberle ilgili açıklama yapan Bakan Atalay, haberde iddia edildiği gibi bu ilçelerin il yapılmasıyla ilgili bakanlıkça herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Bakanlıkça sadece aralarında Şanlıurfa'nın da bulunduğu bazı kentlerin büyükşehir statüsüne kavuşturulmasıyla ilgili bir çalışma yürütüldüğünü belirten Atalay, bu konuda bazı kriterlerin bulunduğunu ve ilgili kentlerin bu doğrultuda değerlendirildiğini söyledi. Bakan Atalay, Şanlıurfa'da katıldığı açılış töreninde şunları söyledi: 
"Bakanlık ve hükümetimizin gündeminde ilçeleri il yapma diye bir çalışmamız bulunmuyor. İlçelerle il yapma konusu söz konusu değil. Kriterleri uyan bazı şehirlerin büyükşehir olmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Kriterler kapsamında hangi illerin gireceğine çalışmalarımız sürüyor ve sonuçlanmadı. Bu çalışmalarımızı da sonuçlandırma kararlılığındayız, hangi illerin gireceği zamanı tam kesinleşmedi. Sonuçlandığında resmi açıklama yapacağız. Bunun dışında gündeme gelen ilçeleri il yapma diye özel bir çalışmamız yoktur" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.