İl Özel İdaresi 2011 Yılı Faaliyet Raporu

İl Özel İdaresi 2011 Yılı Faaliyet Raporu, İl Genel Meclisinin Mart Ayı 2. birleşiminde okunarak Plan Bütçe Komisyonuna sevk edildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2012 12:06
İl Özel İdaresi 2011 Yılı Faaliyet Raporu

Birleşime Vali Memduh Oğuz başta olmak üzere; İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal ve şube müdürleri, İl Özel İdaresinden kaynak kullanan daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.
İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun’un yoklama yapmasından sonra başlayan birleşimde, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal tarafından ‘İl Özel İdaresi 2011 Yılı Faaliyet Raporu’ genel kurula okundu.
İl Özel İdaresi 2011 Yılı Faaliyet Raporunu değerlendirmek, meclis üyelerinin sorularına cevap vermek ve emeği geçenlere teşekkür etmek üzere kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz, kaynak kullanımına dikkat çekti.

Vali Oğuz; “Büyük Atatürk’ün gösterdiği yolda emin adımlarla ilerliyoruz”
Vali Oğuz; “Bugün Büyük Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 82. yıldönümünüydü, bu güzel günü hep birlikte kutladık. Bu ziyaret ilimiz açısından son derece önemli tarihi bir olaydır. Bu münasebetle kutlama programı davetiyelerine Büyük Atatürk’ün bu seyahatte yapmış olduğu konuşmasındaki şu sözlerini yazdık;

‘Bütün bu dertlerin, bütün bu ihtiyaçların giderilmesi, her şeyden evvel; yetişmiş, bilgili, geniş düşünceli, azim, feragat ve ihtisas sahibi insan meselesidir. Sonra da zaman ve imkân meselesi.
İleri milletler düzeyine erişmek işini bir yılda, beş yılda, hatta bir kuşakta tamamlamak da imkânsızdır. Biz şimdi o yol üzerindeyiz. Kafileyi hedefe doğru yürütmek için insan gücünün üstünde gayret sarf ediyoruz. Başka ne yapabiliriz ki…’

Evet, bizde hep beraber 82 yıl sonra bu yolda gayret sarf ediyoruz ve aynı istikamette yürüyoruz. Bugün Tıp Fakültesinden hocalar beni ziyaret etti, Isparta Tıp da 55 profesör olduğunu, il genelinde bin doktorun olduğunu söylediler. Büyük Atatürk 82 yıl önce Isparta’ya geldiğinde Türkiye genelinde bu kadar doktor yoktu. Demek ki kafile emin adımlarla yol alıyor, emin adımlarla hedefe doğru gidiyor.

Bir arkadaşımız köylerde çocuk oyun parklarından bahsetti, son derece haklı bir istek. Her ilçede birkaç köyümüzde bunu gerçekleştirelim, hatta buna spor sahası da ilave edelim. Ben bu konuda gençlik spor dairesi başkanıyla görüştüm, nüfusu yoğun olan 9-10 yerleşim yerine halı saha yapılacak.

Vali Oğuz; “Davrazdaki kar yağışı yatırımcıların ilgisini çekti”
Davraz kayak merkezi konusunda bir arkadaşımız doğru bir tespitte bulundu, orada biraz daha alt yapıya yönelik çalışma yapılmalı, buna bende katılıyorum. Kayak merkezine meclisimizin hem teknik, hem de sportif manada güzel ilgisi var, bundan son derece memnunum. Eksiklikleri elbirliğiyle gidermeye çalışıyoruz.
Bu sene güzel kar yağışı oldu, tabi bu yatırımcıların dikkatini oraya çekti, bunun emarelerini bugünden alıyoruz, öyle anlaşılıyor ki kısa sürede yeni yatırımcılar buraya gelecek.

Deprem için üst komisyon kurulması gündeme getirildi, bunu meclisimizin gündemine alması çok iyi oldu. Deprem konusunda meclis olarak çok ciddi bir çalışma yaptınız. Meseleyi konuştuk, ama bir şey olmadı demeyin, ayrıca bu mesele birkaç kez konuşulmayla halledilecek bir konu değil. O bakımdan karamsar düşünmeyin, umutsuz olmayın, çünkü ortadaki yük çok ağır. İmkânlar belli, kaynaklar belli, o bakımdan bu mesele zamanla çözülecektir.

Vali Oğuz; “Tasarruf bizim için çok önemli”
Ben tasarruf konusunda çok hassasım, elimizdeki her damladan sorumluyuz, her kaymaktan sorumluyuz. Bir arkadaşımız tanıtım broşürleriyle ilgili soru sordu, bu konuda bende sıkıntılıyım. Bana her ilden, hatta kaymakamlıklardan tanıtım dergileri, tanıtım broşürleri geliyor. İli tanıtırsan, hizmeti tanıtırsan tamam da, şahsı tanıtırsan olmaz. Her sayfası boy boy fotoğraflarla dolu, adeta kendi reklamını yapıyor. İlimizin tanıtımı yapılırken şahsi tanıtımlardan uzak duralım.
2011 yılında stratejik plan ve performans hedeflerine göre yürütülen hizmetlerin en iyi şeklide gerçekleştirilmesinin sağlanması için azami gayret sarf edilmiştir. Bu doğrultuda İl Genel Meclisi ve İl Encümeni tarafından alınan kararlar doğrultusunda hizmetlerin en iyisinin yapılmasına büyük önem verilmiştir. İlimiz için öncelik gerektiren yatırımlar ve kalkınmasına yönelik projeler daima ön planda tutulmuştur.
Vali Oğuz; “Isparta ülke genelinde model il oldu”

Bir yılı değerlendirecek olursak Isparta olarak iddialıyız, Türkiye genelinde Isparta bir model il oldu. Özellikle tarımda, hayvancılıkta, eğitimde ve sağlıkta gösterdiği başarılar ülke gündemine Isparta modeli olarak geliyor. Bu hepimizin başarısı ve inşallah böyle devam eder” dedi.

Başkan Zabun; “Amacımız, millet olarak gelişmişlik seviyesine ulaşmaktır”
Isparta olarak, ülke olarak çok önemli mesafe kat edildiğini ifade eden İl Genel Meclisi Başkanı Osman Zabun; “5302 sayılı yasayla teşkil eden il genel meclisleri, illerde yerel parlamentolar olarak, illerin sorunlarını yerinde çözmek bakımından çalışmalar yapıyorlar. Amacımız millet olarak gelişmesini tamamlamış ülkeler seviyesine en kısa sürede ulaşmaktır” dedi.

Konuşmalardan sonra faaliyet raporu Plan ve Bütçe Komisyonuna sev edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.