İl Özel İdaresi Çalışmalarına Devam Ediyor

Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal, 2011 yılında KÖYDES ödeneği ile 38 adet içme suyu, 13 kilometre birinci kat asfalt, 127 kilometre ikinci kat asfalt işi yapıldığını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Nisan 2012 13:24
İl Özel İdaresi Çalışmalarına Devam Ediyor

Isparta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tufan Uysal, 2011 yılında KÖYDES ödeneği ile 38 adet içme suyu, 13 kilometre birinci kat asfalt, 127 kilometre ikinci kat asfalt işi yapıldığını açıkladı.

Isparta İl Özel İdare Genel Sekreteri Tufan Uysal, İl Özel İdaresi'nin hizmetlerine ilişkin bilgi verdi. Uysal, 2011 yılında 6 milyon 246 bin TL KÖYDES ödeneği geldiğini ancak 2012 yılı ödeneğinin henüz açıklanmadığını kaydetti.

KÖYDES ödeneği dışında kendi imkanları ile yapılan çalışmaları anlatan Uysal, bu yıl geçen yıla oranla altı kat daha fazla karla mücadele çalışması yapıldığını belirterek, "Bu kış sezonu 8 bin 217 kilometre yolda karla mücadele çalışması yaptık. Geçen yıl kış bu kadar sert geçmediği için bu rakam bin 700 kilometreydi. Kış şartları çetin geçtiği için yol bakım ve onarım işleri de artış gösterdi. Yollarda yama çalışması için ekiplerimiz harekete geçti" dedi.

Kış şartlarının hem çalışmalarını artırdığını hem de geciktirdiğini ifade eden Uysal, "Yollarda heyelan tehlikesi olan bölgelerde de onarım çalışmalarına başladık. İl Özel İdare bütçesinden ayrılan ödenekler ile bu çalışmalara devam ediyoruz. 8 kilometre Eğirdir Yuvalı Köyü yolu ile 7 kilometre merkez Darıören Köyü ikinci kat asfalt çalışmasını da bu yıl yapacağız" diye konuştu.

Bu yıl 93 bin TL asfalt kaplama malzemesi alımı için kullanılan İller Bankası kredisine faiz ödemesi yapılacağını anımsatan Uysal, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun dışında KÖYDES'ten gelecek bütçeye göre de diğer işlerin planlamaları yapılacak. Geçen yıl iki parça halinde toplam 6 milyon 246 bin 430 TL KÖYDES ödeneği gelmişti. Bunun 544 bin 56 TL'si köy yollarına, 2 milyon 100 bin TL'si içme suları işlerine, 3 milyon 644 bin TL'si ise ortak alım olarak adlandırılan asfalt malzemesi, akaryakıt benzeri harcamalara ayrıldı. Geçen yıl toplam 38 adet içme suyu, 13 kilometre birinci kat asfalt, 127 kilometre ikinci kat asfalt işi yapıldı. İl Özel İdaresi olarak 174 köyde kendi imkanlarımızla yapabileceğimiz çalışmalara devam ediyoruz. Vatandaşın yararına olacak her konuda biz yapabileceğimiz şeyler için gereken gayreti gösteriyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.