İlahiyatçı Yazar Vali Oğuz’u Fena Eleştirdi

Isparta Valisi Memduh Oğuz'un Isparta Kahramanları Sempozyu'munda yaptığı konuşma İlahiyatçı Yazarı fena kızdırdı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Aralık 2012 10:40
İlahiyatçı Yazar Vali Oğuz’u Fena Eleştirdi

Vali Oğuz'un sempozyumdaki 'lebbeyk' ifadesinin hac sırasında Hacı adayları tarafından Allah'a yönelik, "buyur, emret Allah'ım" anlamında kullanıldığını anımsatan İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, "bu sözü bir kişi için söylemek safsatadan ibarettir" diye konuştu. Devlet'in kerametlerle, rüyalar ve istiharelerle yönetilemeyeceğini savunan Eliaçık, "bir valinin iyi yönetici olup olmadığı, yönettiği halka nasıl davrandığıyla, dertlerine, ihtiyaçlarına çare üretip üretmediğiyle ilgilidir. Ancak Muaviye'den kafa yapısı ve zihniyet böyle; 'Allah beni seçti, ulu kişiler beni seçti' diyerek kendilerinin sorgulanmasına engel olmaya çalışıyorlar" görüşünü savundu.

'BİR LOKMA BİR HIRKA ANLAYIŞI BUGÜN TERSİNE DÖNDÜ'
Cübbeli Ahmet Hoca ve Fadıl Akgündüz'ün valilik konutunda ağırlanmasına da değinen Eliaçık, "valilik konutu halkın makamıdır. Burayı her yurttaş ziyaret edebilir, burada ağırlanabilir. Bunda hiç bir sakınca yoktur bana göre. Ancak toplumun yalnızca bir kesimini buralarda ağırlayıp geri kalanını ötekileştiriyorsanız sorun burada başlıyor. O zaman adil olmuyor. Bir de bu insanlar halkın parasını toplayıp bir Müslümana yakışmayan işler yapıyorlar. Sufiler, 'bir lokma bir hırka' felsefesine göre yaşıyorlardı. Bu, 'mal da mülk de ayaklarımın altındadır' demektir. Bu felsefeye en çok cemaatlerin tarikat önderlerinin uymaları gerekir ancak bugün bunun tam tersi yapılıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum