İlelebet Muhafaza Edeceğiz!

İlelebet Muhafaza Edeceğiz!

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2021 09:00
İlelebet Muhafaza Edeceğiz!

Başkan Başdeğirmen, 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü sebebiyle yayınladığı mesajında “Milletimizin bağımsızlık beyannamesi İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza etmeye yönelik kararlığımızı beyan ediyorum” dedi. 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, 12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Başdeğirmen mesajında “Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı dizelerle vatan ve bayrak sevgisinin timsali, bağımsızlığımızın beyannamesi İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisinde ‘’Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız.

Milletimizin hasletlerini, milli ve manevi değerlerini, ideallerini en veciz şekilde özetleyen, mütevazı hayatı ve asil duruşuyla Mehmet Akif Ersoy, örnek bir şahsiyettir. 

İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşının en zorlu günlerinde, millete cesaret ve moral kaynağı, milletin hasletlerini, değerlerini ve vatan sevgisini en veciz şekilde özetleyen bir kahramanlık destanıdır” dedi. 

Başdeğirmen, “Cephede kahraman ordumuzun azmi ve inancı, Anadolu topraklarında milletimizin kararlılığı ve vatan aşkıyla kaleme alınan İstiklal Marşımız, birlik ve beraberliğimizden gelen gücümüzü bugüne taşıyan kurucu bir metindir.

Milletimizin ortak sesi, değeri, vicdanı, bağımsızlık beyannamesi, İstiklal Marşımızı ilelebet muhafaza etmeye yönelik kararlığımızı beyan ediyorum. 

Merhum Mehmet Akif'in dediği gibi, 'Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!' 

Bu vesileyle İstiklal Marşımızın kabulünün 100'üncü yıl dönümünde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.