İlim Şehri İçin Başbakan’a Brifing Verecek

Isparta Valisi Memduh Oğuz, ilim şehri projesi için kısa bir süre sonra Ankara'ya gidip Başbakan Erdoğan'a sunum yapacağı öğrenildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2013 17:20
İlim Şehri İçin Başbakan’a Brifing Verecek

İlim ve Bilim Şehri Isparta projesinin hayata geçirilmeye çalışıldığı ilimiz içinson söz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başbakan'ın 'Olur' demesinin ardından, kentimiz dünyanın en ileri şehirleri arasına girecek.
Isparta Vali'si Memduh Oğuz tarafından kamuoyu ile paylaşılan bu projeçok kısa sürede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilecek.

Isparta’ya son 1 yıl içerisinde gelen bütün bakanlara anlatılan proje bakanlar nezninde kabul görmüştü. Vali Memduh Oğuz'un yakın bir sürede Ankara'ya gidip, projeyi Başbakan'a 7 dakika da sunacağı öğrenildi. Konuya ilişkin olarak konuşan Vali Memduh Oğuz: "İlim Şehri konusunda destek istiyorum. İlim Şehrinde kazanan Isparta olacak. Türkiye'nin ilk ve tek ilim şehri Isparta’nın olmasını istiyorum.

Türkiye'de 2023 vizyonu konuşuluyor. İlimizin de 2023 vizyonu olmalı. Bu hedefte ilim şehri olmalıdır. Kore'de İngiltere'de, Çin ve bazı ülkelerde bu konuda gelişmeler oldu. Avrupa'nın 45 ili ilim şehri ilan edildi. Isparta’nın ilim şehri olması halinde gerek eğitim, gerekse de sanayi, bilimsel araştırmalar gibi alanlarda yatırımlar Isparta’ya gelecektir." Dedi.

İLİM ŞEHRİ İÇİN 15 KRİTER
İlim şehri olmak için 15 kriter bulunduğunu söyleyen Vali Oğuz, bu kriterlerden kısaca bahsetti. Vali Oğuz, "Bir şehre ilim şehri unvanı verilebilmesi için 15 kritere uyması gerekiyor.

Nedir bunlar... İlin metropol olmaması, tarihi yapısı bulunması, aile yapısının sağlam olması, suç işlemelerin olmadığı, etnik bölünmenin bulunmadığı vs. gibi kriterler.Isparta’ya bakıldığında birçok özellik şehrimizde var. Benim bu söylediklerim siyasal değil. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ile de bu konuda çalışmalar yapıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.