İlim Şehri Isparta Kitapçı Raflarında

Vali Memduh Oğuz İlim Şehri Projesini kitaplaştırdı. Kitapevlerinin rafında yerini alan kitabın ilk baskısı 3 bin 500 tane basıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ağustos 2013 13:55
İlim Şehri Isparta Kitapçı Raflarında

Vali Memduh Oğuz’un, “İlim Şehri olmakla vazifeli Isparta’nın bu vasfa haiz olduğunu ve bu görevi ifaya hazır bulunduğunu anlatmak için yazılmıştır” diye tanıttığı kitap Tonoz Kitapevinden çıktı.

Tonoz Kitapevi’nin yayınladığı, “İlim Şehri Isparta” kitabı, bir çok araştırma yapılarak Isparta’ya ait kültürel, ekonomik ve ekolojik değerler üzerine oluşturuldu. Isparta’yı tanıtmak adına önemli ve güzel bir adım olan kitap, Ispartalıların büyük ilgisiyle karşılandı.

Kitabı basan yayınevinin sahibi Bilge Kaya, İlim Şehri projesinin Isparta için çok mühim olduğunu dile getirirken kitap hakkında şu bilgileri verdi; “Vali Memduh Beyin katkılarıyla derin araştırmalar sonucunda oluşturulan bu kitap İlim Şehri projesinin Isparta için ne kadar değerli olacağını da kanıtlar niteliktedir.

Bu kitabın basımı için yayınevimizin seçilmesi benim için onur vericidir. Yayınevi olarak da elimizden geleni yaptık zaten. İlim Şehri projesini de sonuna kadar destekleyen Ispartalı bir esnafım. Çünkü biliyorum ki Isparta İlim Şehri unvanını alırsa çok fazla değer ve ilgi görecektir. Dünyada ve ülkemizde İlim şehri potansiyelini barındıran bir şehre büyük ilgi duyulacak ve burası bir turizm merkezi haline dönüşecektir. Ayrıca Ispartalıya da çok faydası olacaktır.

Isparta’nın gelişimi artacak öğrencilerin şehrimize talebini artıracağı gibi Isparta’yı bir yatırım merkezi haline getirecektir.Bu yüzden bu kitap için elimden geleni yaptım. Maliyetinin çok altında kar amacı gütmeden bastık. Benim için önemli olan Isparta’nın gelişimidir. Onun için elimden gelen her şeyi yaparım.”

Kaya; “Kitap 3500 adet basıldı. 3000’i valilik proje tanıtımı için ayrıldı. 500 adetini de, kendi kitap evim olan Tonoz Kitap evinde satışa sunduk . İlgi gerçekten çok güzel. Bu kitabın Isparta için önemli bir eser olduğunu düşünüyorum. Bu kitaba ön ayak olduğu için Vali beye de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum