İlim Şehri Isparta’ya Çok Yakışıyorsunuz

Zafer Öğrenci Yurdu tarafından düzenlenen kermes Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda açıldı. Törende konuşan Vali Oğuz, “Siz 100 talebe yetiştirin, onlar bin talebeye maya olsun” dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2013 15:36
İlim Şehri Isparta’ya Çok Yakışıyorsunuz

Vali Memduh Oğuz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Or, SDÜ Rektör Yardımcısı İskender Akkurt, Halk Eğitim Merkezi Müdürü M. Emin Arseven ve çok sayıda davetli katıldı.



Kermesin açılış töreninde konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Biz her yerde İlim Şehri Isparta diyoruz. Bunu sizlerin çalışmalarından aldığımız ilhamla söylüyoruz. Isparta merkezde bildiğim kadarıyla 7 tane yurdunuz var. Hayırlı evlatlar yetiştirmeyi arzuluyorsunuz. Yetişrdiğiniz evlatlar ailelerine, illerine, ülkelerine ve dünyaya hayırlı oluyor. Bunu yaparken bir aşkla yapıyorsunuz. Başka türlü de zaten olmaz. Bu kermeste güzel insan yetiştirme faaliyetinizde bir istasyon” dedi.



Vali Oğuz, kermesi düzenleyenlere seslenerek “İnsanlık aşığı, hak aşığı bir camiasınız. Hep söylüyorum yine söyleyeceğim; bu İlim Şehri Isparta’ya çok yakışıyor” dedi. SDÜ’de 700 ‘ün üzerinde sadece Türkmenistan’dan gelen öğrenci olduğunu hatırlatan Vali Oğuz, “Bu öğrencilerimizin ekonomik durumları kötü. Sizler olmasanız bunların elinden kim tutacak. Bu çocuklarımız hangi melanetlere bulaşacak. Siz 100 talebe yetiştirin, onlar bin talebeye maya olur” diye konuştu.



Vali Oğuz, “Bu çalışmalara, bu etkinliklere emek veren gizli kahramanları da hiç unutmayalım” diyerek sözlerine son verdi.

Protokolle birlikte kermesi gezen Vali Oğuz, 10 tane eşarpla, İmam-ı Birgivi’nin ‘Tarikat-ı Muhammediyye’ isimli eserini satın aldı.



Kermes 19 Haziran’a kadar Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı’nda açık kalacak.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.