İlim Şehrine Sanayi Bakanlığından Destek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan çeşitli inceleme ve temaslarda bulunmak üzere ilimizi ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2013 15:30
İlim Şehrine Sanayi Bakanlığından Destek

Beraberinde Müsteşar Yardımcısı Ramazan Yıldırım ve Bilim-Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. Cevahir Uzkurt ile birlikte ilimize gelen Müsteşar Aslan, Isparta Organize Sanayi Bölgesi ve Deri Organize Sanayi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Ardından Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan, ilim şehri projesinin bilim ve teknoloji gelişimi için çok önemli olduğunu belirterek projeye destek verdiklerini söyledi.

Valilik ziyaretinden sonra Barida Otelde Vali Memduh Oğuz’un Başkanlığında Isparta Organize Sanayi Bölgesi Yönetimiyle yemekli toplantıda bir araya gelen Müsteşar Aslan, Isparta’dan projeler beklediklerini belirtti.

2013 yılı 1. dönem Sanayi Tezleri Programı kapsamında 12 Nisan 2013 tarihine kadar Isparta’dan en az 5 proje beklediklerini belirten Müsteşar Aslan; “Sayın Valimizi ziyaretimizde Isparta’da 49 tane medresenin olduğunu öğrendik, bu ilim şehri için somut ifadelerden bir tanesi.

Biz bakanlık olarak araştırma ve geliştirme çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Şimdi Ar-Ge çalışmalarında da üç ayak var. Bunlardan birincisi bilgi üretmektir, zaten en değerli olanı da budur. Ancak bilgiyi üretmek o kadar kolay bir şey değil. Geçmişte Isparta yöresine baktığımızda temel bilginin üretildiğini gördük.

Bugün Sayın Valimin ortaya koyduğu proje çok değerli ve önemle üzerinde durulması gereken bir şey. Beklide bu noktada bir şey daha söylemek lazım, sadece Isparta yerelinde değil, sonuçta 26 bölgenin kalkınma ajansı özeline baktığımızda Antalya-Isparta-Burdur olarak gelişmenin sonuçlarını alabilmek için mutlaka birlikte çalışma yapılması lazım.

Temenni ediyorum ki zaman içinde Sayın Valimizin projesi hayata geçsin ve o 49 tane ilim merkezi tekrar kazanılarak milletimizin kullanımına açılsın. O bakımdan bu projeyi biz bakanlık olarak destekliyoruz” dedi.
‘İlim Şehri Isparta’ fikrinin Isparta için çok önemli olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz ise, bu projenin kamuoyu tarafından yavaş yavaş öğrenilmeye başlandığını belirtti.

Vali Oğuz konuşmasında; “Dünyada ilim şehirleri projesi çok yeni bir uygulamadır. Aynen teknoloji kentleri gibi, bilişim vadileri gibi yeni bir uygulamadır. O bakımdan burada öncelik çok önemlidir, yani 81 il arasında ilk ilim şehri olmak çok önemlidir. Sadece Isparta’da bir eğitim yatırımında hiç vergi alınmayacak, harç alınmayacak denilirse burası en öncelikli tercih olmaz mı? O zaman burası hem yerli sermayenin hem de yabancı sermayenin hücum ettiği bir yer olur ve Isparta’nın dağı, taşı bir anda altın değerine geçer.

Aynı şekilde laboratuar, araştırma, geliştirme çalışmaları aynı destekten yararlandığı takdirde Isparta yine bir cazibe merkezi olur. O bakımdan bizim en önemli işimiz ‘İlim Şehri Isparta’ projesini kabul ettirebilmektir. Bugün bu konuda yine bir mesafe aldık ve önemli bir bakanlığımız olan Bilim ve Sanayi Bakanlığı projemizi destekledi. Bu bizim için çok önemlidir. Zaten bu tezimizi arz ettiğimiz herkesten büyük destek görüyoruz. Isparta’nın tarihini, gerekçelerini ve bugünkü durumu anlattığımızda herkesten destek görüyoruz.

Şunu bir kere daha söyleyelim; burası ilim üreten bir fabrika olacak, Türkiye ve dünya ihtiyaç duyduğu ilmi buradan alacak” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.