İlim Üreten Bir Fabrika Olacak

Hizmet-İş Sendikası Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin ve Ege Bölgesi Başkanı Ahmet Özen bölge şube başkanlarıyla birlikte Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Nisan 2013 15:47
İlim Üreten Bir Fabrika Olacak

Vali Memduh Oğuz’un Isparta’ya yapmış olduğu güzel hizmetleri basın yoluyla duyduklarını belirten Marmara Bölge Başkanı Mustafa Taştekin; “Biz Sayın Valimizle Kocaeli’nde birlikte çok güzel çalışmalar yaptık. İşverenlerle anlaşmazlıklarımızda hep öncülük ederek huzurlu çalışma ortamının sağlanmasında bizlere yardımları oldu.

Tabi Sayın Valimizi daha önceden tanıyan biri olarak, Isparta’da yapmış olduğu birbirinden güzel hizmetler nedeniyle gururlanmamak mümkün değil. Özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum; Sayın Valimizin ‘İlim Şehri Isparta’ projesi çok güzel ve bir o kadarda heyecan verici bir proje. Bu projenin Isparta için ve Türkiye için çok önemli olduğunu düşünüyorum, inşallah muvaffak olunur. Eğer bu hususta bize düşen bir görev olursa seve seve yapmaya hazırız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz ise; millet olarak emeğe büyük saygı duyulduğunu söyledi.

Vali Oğuz konuşmasında; “Biz işçinin alın teri kurumadan hakkını veriniz diyen bir medeniyete mensubuz. Yani bize göre emek, alın teri mukaddestir ve ağır bir kul hakkıdır.

Sendika anayasal bir müessesedir ve buna herkesin saygı göstermesi lazım. Bizdeki sendikacılık anlayışı üreten, kar ettiren, sonrada ürettiğinden pay isteyen bir anlayıştır. Yani bizim işçi kardeşlerimiz patron kurusun, bizde ondan ne alabilirsek alalım anlayışında olan değil, çalışalım, kazandıralım ve kazandırdığımızdan da pay alalım anlayışındandır” dedi.

‘İlim Şehri Isparta’ projesini ilim üreten bir fabrikaya benzeten Vali Oğuz; “Türkiye’nin ilk ilim şehri Isparta olsun diye bir çalışmamız var ve bu konuda epeyce mesafe aldık. Süleyman Demirel Üniversitesi ile beraber götürdüğümüz bu proje, sadece ilim üreten bir fabrika gibi olacak ve buradan insanlığa hizmet sunacak” dedi. Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum