İlk 5'teyiz

İlk 5'teyiz

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2015 14:46
İlk 5'teyiz

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın yüzde 70’inin sulanabilir arazi olması dolayısıyla meyve bahçesine dönüştüğünü ve bunu iyi değerlendirerek ihracata büyük katkı sağladıklarını bildirdi.

Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’nın 234 milyon Dolar’lık ihracatının yarısının tarım ürünlerinden elde edildiğine dikkat çekti. Tarım ürünlerini de neredeyse tamamının meyve olduğunu ifade eden Başdeğirmen, önemli bir ayrıntıyı bizimle paylaştı. İlimizde sulanabilir arazinin yüzde 70’in üzerinde olması nedeniyle Isparta’nın meyve bahçesi haline geldiğini bildiren Başdeğirmen, ‘’Bunu iyi değerlendirmek zorundayız. Türkiye’de üretilen 3 milyon ton elmanın 750 bin tonunu üreterek elmada Isparta olarak Türkiye’nin birincisiyiz. Bugün elma suyunun tamamını ihraç ediyoruz.

MEYVECİLİKTE HER ZAMAN İLK 5’TEYİZ
Elma suyundan 25 milyon dolar ihracat gelirimiz var. Elmadaki gücümüz 6 tane meyve suyu fabrikası kurulması ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Şuanda 2 tanesi inşaat halinde 6 tane elma suyu fabrikamız var. Bu geleceğe bakan bir şey. Bu fabrikalarda kiraz, şeftali, kayısı, vişne ve diğer ürünler de işleniyor. Bugün kiraz üretiminde Türkiye’de üçüncü, kayısı da beşinciyiz. Isparta olarak meyvecilikte her zaman ilk 5’in içindeyiz. Daha farklı üretimler ortaya çıkarabilmemiz lazım’’ şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum